Αρχική » Χριστουγεννιάτικες συναυλίες με μουσική Μπαρόκ στην Αθήνα

Χριστουγεννιάτικες συναυλίες με μουσική Μπαρόκ στην Αθήνα

από kivotos

Tρεις χριστουγεννιάτικες συναυλίες θα πραγματοποιηθούν, μία την Παρασκευή 18 και δύο την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στην Αθήνα, προσφέροντας στο κοινό μια άποψη της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής με έργα σπουδαίων συνθετών της Αναγέννησης και του Μπαροκ. Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής συναυλίες:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30
“Cantabo Domino”

Νίκος Σπανάτης, κόντρα τενόρος
Κατερίνα Κτώνα, τσέμπαλο & εκκλησιαστικό όργανο

Αριστουργηματικά τραγούδια των Χριστουγέννων με έργα των Grandi, Purcell, Händel, Bach και Ανωνύμων, καθώς και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της αγγλικής μουσικής παράδοσης θα παρουσιαστούν από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Νίκο Σπανάτη με την ιδιαίτερη φωνή του κόντρα τενόρου και την Κατερίνα Κτώνα με τον ευγενικό ήχο στο τσέμπαλο και στο εκκλησιαστικό όργανο, δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα σπάνιας μουσικής αίσθησης.

 

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00
“The Annunciation”

DissensoDuo
Με βαθιά εκφραστική μουσική του πρώιμου Ιταλικού και Γερμανικού/Αυστριακού μπαρόκ, το DissensoDuo θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Θα ακουστούν έργα για μπαρόκ βιολί και τσέμπαλο των συνθετών Dario Castello, Heinrich Biber, Pandolfi Mealli και Giovanni Leoni, τα οποία ανήκουν στο λεγόμενο “Stylus Phantasticus”, είδος που χαρακτηρίζεται από το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της ελεύθερης φόρμας.
Το σύνολο παλαιάς μουσικής DissensoDuo αποτελείται από τον Γιώργο Σαμοΐλη, μπαρόκ βιολί, και τον Αλέξανδρο Μαστιχιάδη, τσέμπαλο και όργανο. Οι μουσικοί ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην Ουτρέχτη και έχουν εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες συναυλιών στην Ολλανδία και την Ελλάδα ενώ το Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχαν στο διεθνούς φήμης Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής Ουτρέχτης. Το ντουέτο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον αυτοσχεδιασμό και την ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία έργων του 17ου και 18ου αιώνα.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00
“Semper Antiquae Semper Vivus”
Guitarte ensemble

Με κεντρικό πρόσωπο τον Άγγλο συνθέτη John Dowland, η “παλαιά μουσική” γίνεται σημερινή, ζώσα μυσταγωγία και απόλαυση από τον σύγχρονο κιθαριστικό ήχο του Guitarte ensemble. Ο αιώνιος τραγουδοποιός, ακούγεται τραγουδισμένος αλλά και οργανικός μέσα από τις μεταγραφές-προσεγγίσεις του Παναγιώτη Αδάμ και του Gilbert Biberian. Δίπλα του, χοροί της Ιταλικής Αναγέννησης και Concerti grossi των A. Vivaldi και G.F.Handel σε μεταγραφές των P. Gerrits και Ν. Χατζηελευθερίου.
Το σύνολο Guitarte [Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Μαρία Παπαμιχαήλ και Άννα Σαρτζίδου (τραγούδι-κιθάρα), με τη συμμετοχή της Χριστίνας Πολυκρέτη και του Νεκτάριου Σακελλαρίου] ανασυνθέτει με μοναδικό τρόπο την ηχητική της Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής, σε μια συναυλία για 2, 3, 4, 5 και…7 κιθαριστές.

Τιμή εισιτηρίου: 12, 10 & 8 ευρώ
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου – Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα
 
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 7234567

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ