Αρχική » Πρόεδρος χριστιανικού Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ καλεί τους φοιτητές να οπλιστούν

Πρόεδρος χριστιανικού Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ καλεί τους φοιτητές να οπλιστούν

από kivotos

 Σοκ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου του αμερικανικού Πανεπιστημίου Liberty, Jerry Falwell Jr., περί οπλοφορίας των φοιτητών του, ως κατι που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους «Μουσουλμάνους πριν σκοτώσουν». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης ισλαμιστών πριν από λίγες ημέρες στο San Bernandino στην Καλιφόρνια, που είχε ως αποτέλεσμα 14 νεκρούς.

Ήταν όμως τόσο μη αναμενόμενες αυτές οι δηλώσεις; Ο Falwell είναι γιος του διάσημου ευαγγελιστή ρήτορα και ιδιαίτερα συντηρητικού Jerry Falwell (πατρός) ο οποίος για πολλές δεκαετίες κυριάρχησε στην τηλεοπτική σκηνή των ευαγγελικών κηρυγμάτων. Ο πατέρας  Falwell άλλωστε ίδρυσε και το Πανεπιστήμιο Liberty, το οποίο αποτελεί φυτώριο συντηρητικών χριστιανών και έχει ως μότο το “Εκπαιδεύοντας στρατιώτες του Χριστού από το 1971″.

Ο γιός λοιπόν ουσιαστικά μίλησε στην «καρδιά» των πιο συντηρητικών Ευαγγελιστών στις ΗΠΑ, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι φανατικοί υπέρμαχοι της ελεύθερης οπλοκατοχής και ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Και μάλιστα όταν – στις ίδιες δηλώσεις- είπε πως καλεί τους φοιτητές να φέρουν κρυφά, όπλα όπως ο ίδιος, «έχω αυτή τη στιγμή στην τσέπη μου ένα όπλο» είπε χαρακτηριστικά, έθιξε το κρίσιμο θέμα της πιθανής απαγόρευσης της οπλοκατοχής, που κατά καιρούς απασχολεί την αμερικανική κοινωνία, ειδικά μετά από κάθε πολύνεκρη επίθεση που γίνεται στη χώρα από παρανοϊκούς που επιτίθενται κυρίως σε σχολεία και πανεπιστήμια. Και βέβαια δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Πρόεδρο Ομπάμα που τίθεται υπερ του περιορισμού της πώλησης και κατοχής όπλων στη χώρα. 

Μάλιστα, όταν ο Falwell πρότεινε στους φοιτητές να εγγραφούν στα μαθήματα χρήσης όπλων που προσφέρει δωρεάν το πανεπιστήμιο χειροκροτήθηκε ένθερμα από ένα κοινό εκατοντάδων φοιτητών.

Αργότερα βέβαια ο ίδιος προσπαθησε είναι υποτονίσει το περιεχόμενο των δηλώσεων του, λέγοντας ότι αναφερόταν μόνο σε τρομοκράτες και όχι γενικότερα σε μουσουλμάνους. Όμως η συγκεκριμένη ρητορική βρίσκει ευρύ κοινό αυτή την εποχή στις ΗΠΑ που διεξάγεται ήδη η προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη των υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων για την προεδρική εκλογή το 2016.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ