Αρχική » Κρίσιμη η ΔΙΣ και αιτήματα για Ιεραρχία

Κρίσιμη η ΔΙΣ και αιτήματα για Ιεραρχία

από christina

H συνεδρίαση της ΔΙΣ έχει ανοίξει από μόνη της μια νέα συζήτηση για τη στάση της Εκκλησίας την περίοδο της πανδημίας. Μια συζήτηση που πολλοί ιεράρχες θέλουν να επεκταθεί στο ρόλο της Εκκλησίας στην κοινωνία και τη σχέση της με την Πολιτεία.Η συζήτηση αυτή σύμφωνα με μητροπολίτες δεν μπορεί να γίνει στη ΔΙΣ και για το λόγο αυτό θα πρέπει να συγκληθεί η Ιεραρχία ώστε να λάβει αποφάσεις που θα βαρύνουν όλους και όχι μόνο τον κ.Ιερώνυμο. Ήδη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας έχει ζητήσει  τη σύγκληση της Ιεραρχίας για να εξεταστούν όλα τα δεδομένα.  

Τη ίδια άποψη εκφράζει  και ο Κερκύρας  κ. Νεκτάριος  ο ποιος με επιστολή του ζητά Ιεραρχία για να  συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει , μεταξύ αυτών και οι διώξεις που έχουν υποστεί ο ίδιος αλλά και άλλο κληρικοί.

Τον κ.Νεκτάριο απασχολεί ιδιαίτερα η στάση της Πολιτείας έναντι της Εκκλησίας  ο οποίος και στην επιστολή που είχε  στείλει στον πρωθυπουργό μιλούσε  για περιορισμό των ελευθεριών των πιστών. Είχε θέσει δε θέμα και για την στάση του αρχιεπισκόπου την οποία εμμέσως είχε χαρακτηρίσει πραξικοπηματική.

Ο κ. Ιερώνυμος αν και γνωρίζει οτι μία Ιεραρχία αυτή την περίοδο  θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου , αν τα μέλη της ΔΙΣ επιμείνουν τότε θα υποχρεωθεί να  την συγκαλέσει  οπότε θα τεθούν όλα προς συζήτηση .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ