Αρχική » Σιδηροκάστρου Μακάριος: «Πρέπει να τραβήξουμε κόκκινες γραμμές»

Σιδηροκάστρου Μακάριος: «Πρέπει να τραβήξουμε κόκκινες γραμμές»

από christina

Me αφορμή την εορτή του Αγίου Ιωάννου του θεολόγου στις Σέρρες ο μηττοπολίτης Σιδηορκάστρου κ.Μακάριος που χοροστάτησε στον αρχιερατικό εσπερινό τόνισε απευθυνόμενος στους πιστούς:

 «Όλοι έχουμε ανάγκη της ενώσεως με τον Χριστό, καθώς είμεθα μέλη της μεγάλης οικογένειάς Του. Η Εκκλησία, η μητέρα μας Εκκλησία, ετόνισε, είναι παράγοντας δυνατής ελπίδος, σταθερότητος και ενότητος για τον τόπο μας, είναι μια μεγάλη αγκαλιά στην οποία οι πάντες χωρούν. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την Πατρίδα μας και ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να μείνουμε δυνατοί. Δυνατοί στην πίστη, την αγάπη, την φιλαδελφεία. Σήμερα, όμως δυστυχώς, με το πρόσχημα της πανδημίας, κάποιοι θέλουν να μας στερήσουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, ενσπείροντας εντέχνως μέσα στις ψυχές μας τον φόβο, την καχυποψία, την αμφιβολία, και την αμφισβήτηση. Εμείς, όμως, με την δύναμη του Χριστού, θα νικήσουμε αυτόν τον φόβο. Η πίστη μας απελευθερώνει από τα δεσμά της λογικής. Ο χριστιανός υπερβαίνει τα στενά όρια της λογικής και ζει την ευρυχωρία της αγάπης, μέσα στην αγιοπνευματική ζωή της Εκκλησίας».

Στη συνέχεια αέφερε: «Πρέπει όμως να τραβήξουμε κόκκινες γραμμές στα θέματα της πίστεως και της λατρείας μας. Αυτές οι γραμμές δυστυχώς ξεπεράσθηκαν κάποιες φορές δυστυχώς με την δική μας σιωπή και ανοχή. Τα δύσκολα όμως έρχονται και γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί. Ο Χριστός κατανοεί την αδυναμία μας διότι μας αγαπά. Οι άνθρωποι δεν κατανοούν εύκολα. Ελάτε αδελφοί,  να γίνουμε αγιώτεροι, να πλησιάσουμε στον Χριστό περισσότερο. Τα παλαιότερα χρόνια οι σοφοί πατέρες μας στις ώρες της δοκιμασίας, έπαιρναν τα εικονίσματα, τα ιερά λείψανα και έκαμαν λιτανείες για να έρθει το έλεος του Θεού, ενώ σήμερα μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, απομονωμένοι, φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ