Σε οικογενειακή ατμόσφαιρα ευλόγησε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 την πρωτοχρονιάτικη πίττα του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παριστάμενους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και συνεργάτες του ραδιοφώνου που μιλάει στην ψυχή μας, οι οποίοι αφιλοκερδώς διακονούν αυτή την ιεραποστολική προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας για τη μετάδοση του Θείου Λόγου.

«Η αποψινή εορτή είναι μία εκδήλωση τιμής στα πρόσωπα σας. Είναι μία έκφραση βαθιάς ευγνωμοσύνης στο έργο το διαχρονικό που  επιτελείται σε αυτόν τον άμβωνα της πίστεως και του Γένους μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ενώ αναφερόμενος στον προστάτη Άγιο του Σταθμού σημείωσε πως «είχε εκφράσει την ζωηρή επιθυμία να του δοθεί η ευκαιρία να ανέβει πάνω από τον ουρανό, στα σύμπαντα και από εκεί ψηλά να μπορέσει να μιλήσει σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως».

Και συνέχισε: «Αυτός ο πόθος του πραγματώθηκε όταν άκουσε στο ταπεινό κελί στο Μήλεσι την ‘’Πειραϊκή Εκκλησία’’, το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας πριν από 28 ολόκληρα χρόνια. Και ήταν ο δικός μου λόγος, η δική του προτροπή που ακούστηκε από τον σεπτό  προκάτοχο μου και γέροντα μας Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικο για να επαυξηθεί αυτό το έργο, για να γίνει παγκόσμιο έργο, ένας παγκόσμιος άμβωνας, για να ακούγεται στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και να φέρνει στις ανθρώπινες ψυχές ειρήνη,  χαρά, άνωση, πνευματική ευεξία, σθένος, δύναμη, υπέρβαση των αντινομιών του κτιστού κόσμου και πάνω από όλα επίγνωση των μεγάλων ευεργεσιών και δωρεών του Θεού στον άνθρωπο».

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση πως η «Πειραϊκή Εκκλησία» δεν έχει καμία σχέση με τις ανθρώπινες ιδιοτελείς προσεγγίσεις του κόσμου μας, αλλά που έχει ένα και μόνο όραμα: να διακονήσει τον άνθρωπο χωρίς σοβινισμούς, φονταμενταλισμούς, ακρότητες, βαδίζοντας τη μέση βασιλική οδό της συμπόνιας, της αλληλεγγύης, της αλληλοπεριχώρησης».

Το δικό της μουσικό στίγμα έδωσε η Χορωδία  των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ.Π. η οποία, υπό την Διεύθυνση του κ. Γιάννη Γρηγοράκη απέσπασε για μία ακόμη φορά τα καλύτερα σχόλια από τους παρισταμένους.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Κωστάκη Λοϊζου, ο οποίος με την ευγενική του παραχώρηση αναβίωσε μία παλαιά παράδοση της τοπικής μας Εκκλησίας για την κοπή της Βασιλόπιτας στο πλοίο.

Ακολούθησε πλούσιο δείπνο για τους περίπου τριακοσίους προσκεκλημένους παραγωγούς και συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», στο οποίο παρακάθισε και ο Πλοίαρχος του «Celestyal Νεφέλη» .

Στην εκδήλωση παρέστησαν:  Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρώην Υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι Βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Δημήτρης Βέττας, ο Περιφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο Περιφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Υποναύαρχος του Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης, ο Λιμενάρχης Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Λεοντάρας, ο Υποστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Φώσκολος, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σπυρίδων Λάσκος ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας, από το γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. ο Γεώργιος Μυλωνάκης, η Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας Δάφνη Μπατσαρα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος, ο πρώην Γενικός Γραμμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Δυτικής  Ελλάδος  Σπύρος Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Εμπρορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μανεσιώτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Παύλος Πολιτάκης και ο μετεωρολόγος και συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Τάσος Αρνιακός.

Από τα Εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως Πειραιώς παρέστησαν η Πρόεδρος Ιωάννα Κονίδη, ο Διοικητικός Διευθυντής Χρήστος Μακρής, ο Διευθυντής του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου Νίκος Σαμπαζιώτης, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κυριακή Κούβαρη, η Διευθύντρια του Λυκείου Μυρσίνη Σφαιρίδου και η υποδιευθύντρια του δημοτικού Σχολείου Ελένη Αλέξη.

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν στον Κάπτεν Γεώργιο Κουμπενά της Εταιρίας Celestyal, στον κ.Οικονόμου, στους Hotel Managers Παναγιώτη Μεγαλοοικονόμου και Γιαννάκη Ιωάννου και στην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Φρόσω Ζαρουλέα.