Με την ευκαιρία της εορτής της εθνικής παλιγγενεσίας η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πραγματοποίησε το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 το απόγευμα εορταστική εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους μεγάλους και αλησμόνητους ήρωες Αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου και συμμετείχαν παιδιά από τις ενοριακές συντροφιές των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα παιδιά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους ερμήνευσαν επετειακά τραγούδια, απήγγειλαν βυζαντινούς ύμνους και παρουσίασαν θεατρικό έργο με τίτλο: «ο Νικηταράς», με το οποίο προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επαίνεσε με θερμά λόγια τα παιδιά των ενοριακών συντροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως τόσο για την εξαιρετική παρουσία τους, όσο και για τα έντονα συναισθήματα, τα οποία χάρισαν και πλημμύρισαν τις καρδιές όλων, αφυπνίζοντας μνήμες του ένδοξου ιστορικού και εθνικού παρελθόντος.

 Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη επίσης τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος των ενοριών, αλλά και τους συντελεστές που συμμετείχαν στην εορτή, προτρέποντας παράλληλα όλους να διατηρούμε πάντοτε άσβεστoυς στην καρδιά μας τους δύο πυλώνες που συνθέτουν και χαρακτηρίζουν την εθνική μας ταυτότητα, την πίστη και την παράδοση.

 Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου κ. Νικόλαος Μπάμπαλος μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων, γονείς και πλήθος κόσμου.