Πολλές μητροπόλεις το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί σε αίμα σε όλη τη χώρα  λόγω του κορωνοϊού  διοργανώνουν αιμοδοσίες για την στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη:

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Πεύκη διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού την Κυριακή 10 Μαΐου, του Παραλύτου, αιμοδοσία από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι.

 

Στον Ι.Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού στις 10 Μαΐου

Ο Ιερός Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» καλεί όλους τους ενορίτες μας από 18 έως και 65 ετών, που είναι ήδη ή επιθυμούν να γίνουν αιμοδότες, στην «Εθελοντική Αιμοδοσία» για την Τράπεζα Αίματος της Ενορίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου 2020 από τις 9:30 μέχρι 13:30 στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διανύουμε θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις για την διασφάλιση της υγείας όλων.

«Γνωρίζοντας την βαθιά ευαισθησία σας, σας καλούμε να βοηθήσετε όχι μόνο δίνοντας αίμα, αλλά και συμμετέχοντας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και άλλων συνανθρώπων μας, μεταφέροντας το μήνυμα αυτό στην οικογένειά σας, σε γείτονες, σε γνωστούς και φίλους, παρακινώντας τους να προσφέρουν και αυτοί αίμα αφιερώνοντας μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο του. Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη, διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας και τα οφέλη είναι πολλαπλά, ο δε φόβος είναι αδικαιολόγητος. Η Τράπεζα Αίματος της Ενορίας, αναλογικά προς την προσέλευση των ενοριτών, δύναται να καλύπτει ανάγκες των ενοριτών μας για αίμα. Στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη για αίμα, οι ενορίτες μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Ε.Φ.Τ. Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αρίσταρχο Γκρέκα ή στον Γραμματέα κ. Φίλιππο Τακόπουλο. Να θυμάστε ότι η βοήθειά σας προς τον συνάνθρωπο επιστρέφει σε σας, τις οικογένειες και τους φίλους σας. Διότι η προσφορά αίματος είναι Πολιτισμός και Αλληλεγγύη, είναι πάνω απ’ όλα Ανθρωπιά. Το αίμα είναι ζωή! Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε την σημασία αυτής της προσφοράς», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Οργάνωση αιμοδοσίας στο Δήμο Κισάμου

Σε  κάλεσμα πρός τους πιστούς προχώρησε ο  Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου  κ.Αμβφιλόχιος μετά την ανακοίνωση του Δήμου για οργάνωση αιμοληψίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών λόγω της λοιμικής πανδημίας στην οποία καλεί τους συμπολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός εθελοντών. 

Η δήλωση πρόσκληση του κ.Αμβιλόχιου: «Τις οδυνηρές και αποκαλυπτικές αυτές ώρες που περνά ο τόπος και η Χώρα μας χρέος όλων μας είναι, κάνοντας ό καθένας μας την δική του υπέρβαση, να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας στις δύσκολες και κρίσιμες ώρες για την ζωή τους. Όσους δοκιμάζονται ή θα δοκιμαστούν από την απειλή του αόρατου αυτού ιού που μαστίζει την ανθρωπότητα στο σύνολο της.

Σήμερα μπορεί να είναι εκείνοι, αύριο ίσως να είμαστε εμείς. Στηρίζουμε, κυρίαρχα και πρώτιστα με την προσευχή και την αγάπη μας. Δεν μένουμε όμως σε αυτό. Προχωράμε με πνεύμα θυσιαστικό, έμπρακτης προσφοράς και αλληλεγγύης και όχι μένοντας στα λόγια. Χόρτασε, μπούχτισε ο κόσμος από λόγια. Τα έργα είναι εκείνα που κρίνουν όλους μας και όχι τα λόγια μας. Σας καλώ λοιπόν και σας παρακαλώ έμπρακτα να δείξουμε την αγάπη μας, το ενδιαφέρον μας και την στήριξη μας σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο μας. Ανταποκρινόμαστε, όσοι από εμάς πληρούμε τις προϋποθέσεις, στην αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Κισάμου, δίδοντας αίμα, σε ημερομηνία που ο Δήμος έγκαιρα θα ανακοινώσει.

Τηλεφωνούμε στο τηλέφωνο του Δήμου: 2822340200, δηλώνοντας την συμμετοχή μας, χωρίς την οποία δεν θα συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών. Επενδύουμε στο φιλότιμο και την ευαισθησία όλων σας. Όλοι μαζί ας κάνουμε, για άλλη μια φορά, την αγάπη πράξη! Μπορούμε, αρκεί να το θελήσουμε! Ας ανεβάσουμε τον τόπο μας ακόμα.. λίγο ψηλότερα», κατέληξε ο Επίσκοπος μας καλώντας τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής σε συμμετοχή εις την αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Κισάμου.