Αρχική » Κινηματογραφική παραγωγή για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου: The man God- o άνθρωπος του θεού

Κινηματογραφική παραγωγή για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου: The man God- o άνθρωπος του θεού

από christina

Της Σίλλας Αλεξίου 

Με μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, όπου θα πρωταγωνιστούν πολύ γνωστά ονόματα του διεθνούς και του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος, θα τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από τον θάνατο του Αγίου Νεκταρίου, του δημοφιλέστερου Αγίου της ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού», μια έμπνευση της Σέρβας Yelena Popovic, θα κάνει επίσημη πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2020. Πρόκειται για τη βιογραφία του Αγίου Νεκταρίου με τις δοκιμασίες που πέρασε κατά την διάρκεια της ζωής του, καθώς, όντας άδικα εξόριστος, συκοφαντημένος χωρίς λόγο, υπομένει το μίσος των εχθρών και επιμένει να κηρύσσει τον λόγο του Θεού.

Οι δοκιμασίες του Αγίου Νεκταρίου, του αγίου των εκατοντάδων χιλιάδων πιστών που ταξιδεύουν στην Αίγινα για να προσκυνήσουν την χάρη του, συγκίνησαν την παραγωγό ταινιών και ηθοποιό Yelena Popovic -με καταγωγή από την Σερβία, ορθόδοξη χριστιανή και η ίδια- η οποία πάντα ήθελε να γράψει σενάρια που θα βοηθούσαν τους ανθρώπους να κάνουν θετικές σκέψεις και να ξεπεράσουν τα εμπόδια της ζωής.

Ποτέ όμως δεν είχε σκεφτεί ότι θα κάνει μία ταινία αφιερωμένη στην ζωή ενός Αγίου. Το 2012 ταξιδεύοντας διάβασε ένα βιβλίο με την ζωή του Αγίου Νεκταρίου και αυτό την επηρέασε βαθιά. Το 2013 και στην συνέχεια το 2014 επισκέφτηκε την Αίγινα και το 2015 για πρώτη φορά ανέφερε την σκέψη της να κάνει ταινία την ζωή του Αγίου μας, στον Ηγούμενο ενός μοναστηριού στην Αριζόνα. Η σκέψη αυτή ωρίμασε και σε λίγους μήνες αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες με διανομή –μάλλον- της Sony Ρωσίας.

Τον Αγιο Νεκτάριο θα υποδυθεί ο Αρης Σερβετάλης, ενώ παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί Μίκυ Ρούρκ, Καριοφυλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Αρης Σερβετάλης, Νικήτας Τσακίρογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Αλεξάντερ Πετρόφ και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες.

 

 


Πηγή: saronicmagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ