Αρχική » Οι πιστοί οι πιο πειθαρχημένοι Έλληνες

Οι πιστοί οι πιο πειθαρχημένοι Έλληνες

από christina

 

Την ώρα που γίνεται “χαλασμός” για ένα ποτό  με τους νέους να συνωστίζονται επικίνδυνα αγνοώντας κάθε αίσθηση μέτρου , στους ναούς όλης της χώρας επικρατεί η απόλυτη τάξη.Μια τάξη που έρχεται να διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους “ειδικούς” οι οποίοι έσπευσαν  να κλείσουν  τους ναούς.

Οι πιστοί πειθαρχούν  στις εντολές των υπευθύνων  ωστόσο , θα πρέπει να πούμε οτι ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί , λόγω των μέτρων που ισχύουν, και μεγάλη συρροή. Από τις εξελίξεις θα εξεταστεί και πάλι αν τα μέτρα επεκταθούν και πέραν της 5ης Ιουνίου.

Προς το παρόν οι ναοί ετοιμάζονται για την απόδοση του Πάσχα η οποία θα εορταστεί στις 26 προς 27 Μαΐου , ώστε να μην στερηθούν οι πιστοί την χαρά της Αναστάσεως.Για να δοθεί η δυνατότητα και  στους εργαζόμενους την ημέρα αυτή θα γίνουν και εσπερινές Θείες Λειτουργίες.

Στην Ελλάδα η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο οργανωμένη. Στις άλλες χώρες ακόμη δεν έχουν αρχίσει κανονικά οι λειτουργίες των ναών. Στη Ρωσία ακόμη υπάρχει προβληματισμός, ενώ στην Αμερική κλείνονται ραντεβού για τη Θεία Κοινωνία.Εκτός αυτού σε κάθε ναό έχουν δικαίωμα να εκκλησιαστούν μόνο οι της ενορίας.

Ο ναός της αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ανοίγει με αυστηρά μέτρα .Η  χρήση  του διαδικτύου  ,του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας έχει προβληματίσει καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν και πόσο με δεδομένο οτι πολλοί πιστοί ήρθαν πιο κοντά στην Εκκλησία.

Όλα πάντως δείχνουν πως ορόσημο για την επιστροφή του κόσμου στους ναούς θα είναι η απόδοση του Πάσχα .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ