Η πανδημία του Κορωναίου στον κόσμο αλλά και στην πατρίδα μας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή του καθενός, που αιφνίδια απειλήθηκε από τη διάδοση του ιού. Τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης για τη διάδοση του που εφαρμόστηκαν είχε ως αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας των Εκκλησιών, όπως και του Ιερού μας Ναού, με ότι αυτό συνεπάγεται εντυπώνοντας στην κρίση όλων μας πρωτόγνωρες και οδυνηρές εμπειρίες. 

Παρόλα αυτά, και στερούμενοι την συμμετοχή των πιστών στα Ιερά Μυστήρια και στις Ιερές Ακολουθίες, όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να προσευχόμαστε και να δεόμαστε αιτούμενοι το μέγα έλεος του Θεού, καθώς δεν σταματήσαμε το φιλανθρωπικό έργο του Ναού μας, το οποίο στηρίζεται στην αγάπη και στην ζεστή καρδιά όλων των πιστών. 

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία σειρά προβλημάτων και ένα οικονομικό αδιέξοδο που καλούμαστε πλέον να επιλύσουμε για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του Ιερού Ναού. Οικονομικά προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το φιλανθρωπικό έργο (συσσίτιο, παροχή τροφίμων, οικονομικά βοηθήματα) αλλά πλέον αφορά και τα λειτουργικά έξοδα (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, μισθοί υπαλλήλων, Νεωκόρου, κ.λ.π.). Με πόνο ψυχής, εκτός άλλων ενεργειών, έχουμε προβεί και σε μείωση του προσωπικού μας. 

Οι Χριστιανοί πάντοτε με ενότητα και προσήλωση στους στόχους μας έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και να ξεπερνάμε με τη βοήθεια του Θεού τα κάθε λογής εμπόδια. Γι' αυτό απευθυνόμαστε και πάλι σ' εσάς, το ευλαβέβαστο πλήρωμα του Ιερού Ναού του Αγίου Φωτίου και σας καλούμε να συνδράμετε από το πλούσιο υστέρημά σας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του Ναού σε όλα τα επίπεδα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε 

Μ. Κάλλας & Λασκαράτου (Νέα παραλία), ΤΚ 546 46, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 414 460, Fax: 2310 415 008 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ 

με τον Προϊστάμενο του Ναού ενώ έχετε τη δυνατότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή να ενημερωθείτε για την οικονομική κατάσταση του Ναού από τα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. 

Τα προβλήματα υπάρχουν και τα γνωρίζουμε. Δεν φοβόμαστε, αντιθέτως παίρνουμε θάρρος από τον Αναστημένο Κύριο μας Ιησού Χριστό και την ευλογία του Προστάτη μας, Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα νικήσουμε!