Προκαλεί και πάλι Ο Ερντογάν .Αφού βρήκε όσα έγιναν στην Αγιά Σοφιά φυσιολογικά ...ζητάει και τζαμί στην Αθήνα  προκαλώντας την κοινή λογική.

Κατά την διάρκεια εγκαινίων νοσοκομείου, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Αγια Σοφιά και  έμφάνισε τους κατακτητές μεγαλόψυχους: «Ο Mωάμεθ όταν μπήκε στην πόλη του έγινε υποδοχή σαν λυτρωτή που τον περίμεναν. Αντί να την καταστρέψουμε με θρησκευτικό μίσος, η Αγιά Σοφιά εξωραΐστηκε περαιτέρω και προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους ως δικαίωμα κατάκτησης».

Μάλιστα έφτασε σε σημείο να υποστηρίξει οτι οι μωαμεθανοί «δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν αναποκρινόμενα στις ανάγκες".Αντίθετα, όπως είπε "  υπάρχουν περιοχές  που αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε πριν από έναν αιώνα, τα θρησκευτικά μας μνημεία και σύμβολα μας εξαφανίστηκαν. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε τζαμί στην Αθήνα. Όλα τους καταστράφηκαν. Ομως δεν κάναμε κάτι τέτοιο την Κωνσταντινούπολη. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας».

Να υπενθυμίσουμε οτι Τούρκος Πρόεδρος  έστησε ολόκληρο σόου για την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, έξω από την Αγιά Σοφιά όπου  είχε τοποθετηθεί «τείχος» στο οποίο παρουσιάστηκε με ψηφιακό τρόπο, μέσα από εικόνες, η κατάρρευση του Χριστιανισμού και η επικράτηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.Ο δε ιμάμης  ανέγνωσε μέσα στο ναό απόσπασμα για την άλωση από το κοράνι.