Αρχική » Εκκλησίες δύο ταχυτήτων.Διχάζει η Θεία ευχαριστία

Εκκλησίες δύο ταχυτήτων.Διχάζει η Θεία ευχαριστία

από christina

Προβληματισμό προκαλούν στις ορθόδοξες Εκκλησίες η στάση των κυβερνήσεων έναντι της θείας Ευχαριστίας.Σε πολλές χώρες επιβάλλονται περιορισμοί  που έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα του χριστιανισμού , γεγονός που δημιουργεί Εκκλησίες δύο ταχυτήτων.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει  και ο τρόπος που επιλέγεται ανάλογα με τη χώρα  να προσφέρεται στους πιστούς η Θεία Μετάληψη ( διαφορετικές λαβίδες, πλαστικά κουταλάκια, γάντια και μάσκες) καθώς δεν υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και πολλές βαλκανικές χώρες έχουν ξεκαθαρίσει τους όρους , ενώ αλλού  οι κυβερνήσεις είναι αρνητικές στη λήψη της Θείας Ευχαριστίας όπως γίνονταν προ κρίσης.

Ο κ.Βαρθολομαίος σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος και η Θεία Κοινωνία να γίνεται με τον ίδιο τρόπο παντού απέστειλε επιστολή στους επικεφαλής των Εκκλησιών αλλά το θέμα δεν είναι τόσο θεολογικό όσο πολιτικό αφού τις απαγορεύσεις τις επιβάλλουν οι κυβερνήσεις  ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ.Βαρθολομαίος έχοντας πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο επιδιώκει να πειστούν οι αρμόδιοι υπουργοί για την ανάγκη των πιστών να μεταλαβαίνουν ,αλλά και αυτής της ίδιας της Εκκλησίας να ακολουθεί τους ιερούς κανόνες.

Κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο αν λάβουμε υπόψη οτι η άρση των μέτρων έρχεται σταδιακά και διαφέρει ως προς τα στάδια από χώρα σε χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ