Αρχική » Μακάριος Αυστραλίας : Η ιστορία θα ονομάσει “Μέγα” τον Βαρθολομαίο

Μακάριος Αυστραλίας : Η ιστορία θα ονομάσει “Μέγα” τον Βαρθολομαίο

από christina

Αυστραλίας: “Η ιστορία θα ονομάσει “Μέγα” τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο”

 

Την άποψη  ότι η ιστορία θα ονομάσει Mέγα  τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του προκαθήμενου της Οθθοδοξίας με αφορμή τα ονομαστηριά του.

Ο κ. Μακάριος έκανε μίλησε  για μια ξεχωριστή και χαρισματική προσωπικότητα, που κοσμεί τον Οικουμενικό Θρόνο τα σχεδόν 30 χρόνια της Πατριαρχίας του, καθώς εποίησε και εδίδαξε ακριβώς όπως ορίζει το Ευαγγέλιο.

Εστιάζοντας στη φράση της ευαγγελικής περικοπής “ος δ’ αν ποιήση και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών”, ο
Αρχιεπίσκοπος εκτίμησε ότι αυτό “ταιριάζει απόλυτα στη μεγάλη φυσιογνωμία που
στολίζει τον Οικουμενικό μας Θρόνο, στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη. Εδίδαξε, όχι τόσο με τα λόγια του, όσο με τη ζωή του”, τόνισε.

“Παλιά, οι πρόγονοί μας, όταν μιλούσαν για τον Πατριάρχη ήταν σα να μιλούν για τησημαία. Όπως σέβονταν τη σημαία του Γένους μας, που είχε επάνω τον σταυρό, κατά τον ίδιο τρόπο σέβονταν και τον Πατριάρχη μας”. Επισήμανε πως “όλος αυτός ο σεβασμός των αιώνων, που πέρασε μέσα στο DNA του Ρωμιού, έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερος, γιατί αυτός ο Πατριάρχης, με τον οποίο ο Θεός έχει ευλογήσει όλη την Ορθοδοξία και όλη την ανθρωπότητα, είναι μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα, είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος”.

Κλείνοντας  ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για τον Οικουμενικό Πατριάρχη όπως προσεύχονται για τον πατέρα τους, γιατί, όπως σημείωσε, “πραγματικά ο άνθρωπος αυτός φέρει στους ώμους του όλο το βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ