Αρχική » Ο Μητσοτάκης οι σχέσεις του με τους μητροπολίτες και ο Ιερώνυμος

Ο Μητσοτάκης οι σχέσεις του με τους μητροπολίτες και ο Ιερώνυμος

από christina

O πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρέθηκε στη Σαντορίνη συναντήθηκε στο επισκοπείο του νησού με την μητροπολίτη κ.Επιφάνιο.

Την προυηγούμενη εβδομάδα είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Σύρου κ.Δωρόθεο στην Τήνο.Οι συναντήσεις αυτές πέραν του εθιμοτυπικού κρύβουν και άλλα: ο κ.Μητσοτάκης  περισσότερο επιδιώκει να τα έχει καλά με τους Ιεράρχες και με τους απλούς κληρικούς  και λιγότερο με τον αρχιεπίσκοπο με τον οποίο οι σχέσεις παραμένουν τυπικές.

Αλλωστε και ο ίδιος ο κ.Ιερώνυμος πριν από λίγες μέρες όπως είπε καλές σχέσεις είχε και έχει με τον κ.Σαμαρά και τον κ.Τσίπρα.

Και οι δύο πρώην προωθυπουργοί δεν έχουν καλές σχέσεις με τον κ.Μητσοτάκη και οι αναφορές Ιερώνυμου στα προσωπά ττους  μόνο τυχαία δεν είναι.

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος αναγκαστικά θα πρέπει να συμπορευτούν , όμως ο πρωθυπουργός δεν θα ξεχάσει εύκολα την προσπάθεια να στηρίξει τον κ.Τσίπρα και την συμφωνία για την αξιοποίηση της περιουσίας την οποία “μπλόκαραν” οι άλλοι μητροπολίτες.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της μετάβασής του στη Σαντορίνη με υπουργικό κλιμάκιο για να κηρύξει και να ανακοινώσει την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιο στο Επισκοπείο. 

Ο  Ποιμενάρχης καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό και τον ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψη αλλά και για τον αγώνα που κατέβαλε όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Ακολούθησε συζήτηση επί Εκκλησιαστικών και Κοινωνικών θεμάτων κατά την οποία ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την συνάντησή του με έναν από τους πλέον αξιόλογους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ως ενθύμιο της επισκέψεως στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως ο κ.Επιφάνιος  προσέφερε στον Πρωθυπουργό εικόνα του Κυρίου Παντοκράτορος με την ευχή να τον ευλογεί και να τον ενισχύει στο δύσκολο έργο της διακυβέρνησης της πατρίδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ