Αρχική » Εγκαίνια Ναού από τον Μητροπολίτη Ζιχνών Ιερόθεο

Εγκαίνια Ναού από τον Μητροπολίτη Ζιχνών Ιερόθεο

από christina

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  ο  Μητροπολίτης Νευροκοπίου και Ζιχνών κ. κ. Ιερόθεος τέλεσε το Μυστήριο των Εγκαινίων προς τιμή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λικίας του Θαυματουργού, στον Βαθύτοπο, παραμεθώριο χωριό του Νομού Δράμας, την 11η Ιουνίου 2020, μνήμη των Αποστόλων Βαρνάβα και Βαρθολομαίου.

Την παραμονή τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και την επομένη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. κ. Ιεροθέου, με τη συμμετοχή πλήθους πρεσβυτέρων και του Ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Βαρνάβα Μαγγάλου, ο Ιερός Ναός μετά από καταστροφή την οποία υπέστη και παρά το μικρό πληθυσμό του αναφερθέντος χωριού, αποπερατώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά των χωριανών, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά.

Ο  κ. Ιερόθεος ευχήθηκε στον π. Βαρνάβα να τον δυναμώνει ο Άγιος Νικόλαος, τον οποίο υπηρετεί ήδη αρκετά χρόνια, και να τον ευλογεί ο Άγιος Απόστολος Βαρνάβας συνεχίζοντας τον καλό του αγώνα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ