Αρχική » Στις 15 Ιουλίου θέλει να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν!

Στις 15 Ιουλίου θέλει να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν!

από christina

Πρόταση για πραγματοποίηση μουσουλμανικής προσευχής στις 15 Ιουλίου, επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος, υποβλήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, γράφει η εφημερίδα “Χουριέτ”.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα κατά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του είχε δηλώσει “Πρώτα ο Αλλάχ, μετά την απόφαση που θα λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας μας για το τζαμί Αγία Σοφίας στις 2 Ιουλίου, να κάνουμε και την προσευχή μας”.

Στο μεταξύ η “Γενί Σαφάκ” με τίτλο “Ο λαός είπε την τελευταία του λέξη” γράφει στην πρώτη σελίδα, ότι τα βλέμματα έχουν στραφεί στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας στις 2 Ιουλίου. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός αναμένει με ενθουσιασμό τη μέρα που θα ανοίξει η Αγία Σοφία για προσευχή μουσουλμανική. Αναφέρει ότι δημοσκόπηση που δείχνει το 90% της βάσης του ΑΚΡ να επιθυμεί μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί παρουσιάστηκε στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.

 Η Δημοσκόπηση αφορά μόνο τους οπαδούς του Ερντογάν  που χαρακτηρίζονται για τον φανατισμό τους. Για το λόγο αυτό ο Ερντογάν επιμένει να επενδύει στην μεταροπή του ναού σε τζαμί καθώς η δημοτικοτητά του πέφτει τελευταία με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ