Αρχική » Στο σπίτι σκάνδαλο …δεν μένει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Στο σπίτι σκάνδαλο …δεν μένει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

από christina

Μια ακόμη περίεργη ιστορία που έχει να κάνει με το πως ζούν οι ιεράρχες  έχει δει δημοσιότητα της τελευταίες μέρες. Αυτή τη στο στόχαστρο βρέθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.Μακάριος .Ήδη   έκλεισε ένα χρόνο ως αρχιεπίσκοπος και κάποιοι προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή των αποδήμων σε ένα σπίτι  στο οποίο φέρεται οτι διαμένει. Όπως αναφέρει το ethnos.gr ο κ.Μακάριος πίσω από τα δημοσιεύματα διακρίνει… καλοθελητές οι οποίοι επιχειρούν να τον συκοφαντήσουν και για τον λόγο αυτόήδη  έχει αναθέσει σε δικηγορική εταιρεία τη σχετική υπόθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τον Δεκέμβριο του 2019 πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου στην οδό Kent Street, μετά από μελέτη ειδικών εκτιμητών περιουσιών, μέσω του Consolidated Trust στο Σίδνεϊ όπου είναι και η έδρα της Αρχιεπισκοπής. Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής τονίζουν ότι σημαντικό ρόλο στην τελική λήψη της απόφασης για την απόκτηση του ακινήτου έπαιξε η εισήγηση ότι το ακίνητο αποτελεί υψηλή επένδυση για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με προοπτικές μελλοντικής υπεραξίας.

Επίσης, λόγω των υψηλών και δυσβάσταχτων ενοικίων στο κέντρο του Σίδνεϊ, το Consolidated Trust αποφάσισε, τελικά, να προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου και όχι σε μία ασύμφορη ενοικίαση.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι το συγκεκριμένο ακίνητο προκρίθηκε και για επενδυτικούς λόγους, με πιθανή τη χρήση του ως αρχιεπισκοπικής κατοικίας κατά το διάστημα της εκ βάθρων ανακαινίσεως των Κεντρικών Γραφείων της Αρχιεπισκοπής. Η επενδυτική αξία του αυξήθηκε, όπως πληροφορούμαστε, διότι γνωστός ομογενής ανέλαβε  εξ ολοκλήρου τη δαπάνη ανακαίνισής του.

Στη μελέτη, ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι «με βάση τις παρακάτω πωλήσεις, και δεδομένων των χαρακτηριστικών του διαμερίσματος, μπορώ να σας βεβαιώσω με σιγουριά ότι η τιμή της προσφοράς είναι εντός του εύρους των αποδεκτών τιμών ανά τετραγωνικό μέτρο για τα εν λόγω διαμερίσματα στο CBD (CBD ονομάζεται η κεντρική περιοχή του Σίδνεϊ)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακίνητο αυτό δεν ανήκει σε ιδιώτη ούτε στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά εξ ολοκλήρου στο Consolidated Trust, το οποίο απαρτίζεται από συγκεκριμένα μέλη.

Όπως εσφαλμένα αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα του τοπικού, αλλά και εγχώριου τύπου, δεν εκκρεμεί κανένα δάνειο της Αρχιεπισκοπής σχετικά με τη συγκεκριμένη περιουσία. Όλη η διαδικασία της αγοράς του ακινήτου ήταν καθ’ όλα νόμιμη και δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση επ’ αυτής.

Το θέμα είναι οτι ο κ.Μακάριος δεν διαμένει στο συγκεκριμένο σπίτι και η πισίνα στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα είναι κοινόχρηστη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ