Με αφορμή τα όσα αναφέρονται το τελευταίο διάστημα για τον Αρχιεπίσκοπο κ.Μακάριο με αφορμή  την αγορά ενός διαμερίσματος το κολέγιο "Αγιος Ιωάννης" εξέφρασε με επιστολή του την στήριξη στον ιεράρχη ο οποίος  έχει συμπαρασταθεί στο σχολείο.

Στην επιστολή αναφέρεται: 

Το Ελληνορθόδοξο Κολέγιο Άγιος Ιωάννης, ένα μικτό και ανοιχτό προς όλες τις οικογένειες της περιοχής Preston, Victoria εκπαιδευτήριο, ιδρύθηκε το 1972 και τελεί υπό τη διαχείριση ανεξάρτητου Συμβουλίου κατόπιν υποδείξεως της Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και ειδικότερα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου. Το σχολείο διαθέτει όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την προ δημοτική τάξη μέχρι και την Γ΄Λυκείου.

Παρά τις πολλές προκλήσεις και πολύ πριν την ενθρόνισή του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος έδειξε το πατρικό του ενδιαφέρον προς το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται εις το σχολείο.

Κατά τη διάρκεια των ετών 2017-2019 και ενώ το Κολέγιο αντιμετώπιζε πολλαπλές οικονομικές δυσχέρειες, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ως ο προκαθήμενος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και ειδικότερα ως προεδρεύων του Οικονομικού Συμβουλίου στάθηκε αρωγός του σχολείου επενδύοντας εκατομμύρια δολάρια για την ομαλή λειτουργία του.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος δεν έδωσε μόνο την υλική και οικονομική υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής προς το σχολείο, αλλά και όλη την πατρική αγάπη, την ηγετική του ικανότητα και αφοσίωση προς το εκπαιδευτήριο μας, αρετές οι οποίες ήταν διάχυτες και μας ενέπνευσαν όλους κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στο σχολείο τον Αύγουστο του 2019. Επιπλέον, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας εισηγήθηκε όπως όλα τα κέρδη από το Δείπνο επί τη ευκαιρία των ονομαστηρίων του, τον Ιανουάριο του 2020, όπως διατεθούν προς ενίσχυση του Κολεγίου. Πάνω από εκατό χιλιάδες δολάρια τα οποία είχαν συγκεντρωθεί τη βραδιά εκείνη έχουν διατεθεί προς εκσυγχρονισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων και ως βοήθεια απόρων μαθητών για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Από την ημέρα της αφίξεως του, τον Αύγουστο του 2019, το Κολέγιο με τις πατρικές ευλογίες του Αρχιεπισκόπου μας, έχει εισέλθει σε μία πορεία ανανέωσης με έκδηλο τον ενθουσιασμό στα πρόσωπα των μαθητών, του προσωπικού, των γονέων και κηδεμόνων. Το σχολείο έχει πρωτιές σε πάμπολλους τομείς. Η ανανέωση του σχολείου συνεχώς αναγνωρίζεται από την ευρύτερη κοινωνία με έκδηλη τη ραγδαία αύξηση των εγγραφών, ενώ αρκετοί είναι οι μαθητές οι οποίοι είναι στους καταλόγους αναμονής για ορισμένα επίπεδα φοίτησης.

Η πηγή αυτής της ανανεωτικής και ανοδικής πορείας του Κολεγίου είναι αναμφισβήτητα η πατρική αγάπη, η προσοχή στις λεπτομέρειες και το επαγγελματικό ήθος που χαρακτηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Σεβασμιώτατος παρείχε την αμέριστη φροντίδα, αγάπη και στήριξη προς τη σχολική μας κοινότητα. Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, το Κολέγιο στηρίζει και πρωτοστατεί σε αρκετές εκδηλώσεις που οργανώνονται στο σχολείο από τη Βυζαντινή Σχολή Μουσικής καθώς και τη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέου.

Λόγω της προσωπικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου προς το Κολέγιο Άγιος Ιωάννης, το σχολείο θα συνεχίσει και στο μέλλον να παρέχει άριστη εκπαίδευση προς τους σπουδαστές του. Το σχολείο θα διευρύνει τις ευκαιρίες συμμετοχής μαθητών προς τις ενορίες αλλά και προς την ευρύτερη κοινωνία. Θα είναι στο επίκεντρο προώθησης τοπικών και διεθνών εκδηλώσεων, θα διατηρεί δε, τους δεσμούς του με την Ορθόδοξη πίστη και την εθνική μας κληρονομιά.

Μ