Αρχική » Ματαίωση Κατασκηνωτικών Προγραμμάτων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Ματαίωση Κατασκηνωτικών Προγραμμάτων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

από christina

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κατόπιν σύστασης της Επιτροπής Λοιμώξεων λάβαμε τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση για τη ματαίωση των Παιδικών Κατασκηνωτικών προγραμμάτων του φετινού καλοκαιριού.

Η σύσταση απορρέει από το γεγονός ότι οι Κατασκηνώσεις μπορούν να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης, με ραγδαία και ανεξέλεγκτη διασπορά της λοίμωξης, δεδομένου του κλειστού χαρακτήρα των Κατασκηνωτικών δομών με 24ωρη λειτουργία και μεγάλο συγχρωτισμό.
Πρώτη μέριμνά μας πάντα ήταν και θα είναι η ασφάλεια του κόσμου που φιλοξενούμε.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Κατασκηνώσεων Ι.Α.Α. από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας του COVID 19 έλαβε κάθε πρόσφορο και αναγκαίο μέτρο για την αποτροπή της εμφάνισης και της διασποράς του ιού.
Είναι γεγονός ότι όλοι μαζί τα καταφέραμε.

Η 2η φάση της σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα μας βρήκε όλους συνειδητοποιημένους και σε εγρήγορση.
 

Στο πλαίσιο λοιπόν της απόλυτης διασφάλισης της υγείας των παιδιών και των εργαζομένων μας δεν θα μπορούσαμε παρά – ομόφωνα  – να συμφωνήσουμε με την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμώξεων για τη μη λειτουργία των παιδικών Κατασκηνωτικών Περιόδων.

Ας κρατήσουμε όλοι για φέτος στις καρδιές μας τις υπέροχες εικόνες που συλλέξαμε επί τόσα χρόνια, τις μοναδικές στιγμές δημιουργικού παιχνιδιού, τη συντροφικότητα, τις αξέχαστες εμπειρίες και ας οπλιστούμε με όρεξη και υπομονή για το επόμενο συναρπαστικό, κατασκηνωτικό μας καλοκαίρι.
Πρώτα η ασφάλεια και μετά η διασκέδαση!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ