Αρχική » Εκλεισαν παράνομο τζαμί στον Πειραιά

Εκλεισαν παράνομο τζαμί στον Πειραιά

από christina

 

Ειδοποιητήριο για κλείσιμο τζαμιού  στον Πειριαά με την επωνυμία Αλ Ανδαλούς επέδωσε η αστυνομία  με το οποίο γνωστοποιήθηκε στους μουσουλμάνους οτι ο χώρος πρέπει να κλείσει αφού λειτουργεί χωρίς άδεια . Είχαν προηγηθεί παράπονα περιοίκων και ακολούθησε έλεγχος από την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία άδεια Ευκτήριοι Οίκου για τον συγκεκριμένο χώρο. Από την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων έχουν χορηγηθεί άδειες Ευκτήριων Οίκων για 7 τζαμιά αλλά και για άλλα θρησκεύματα όπως βουδιστές , μάρτυρες του Ιεχωβά , που έχουν ζητήσει άδεια λειτουργίας Ευκτήριων Οίκων.

 

Από την πλευρά της η Μουυσουλμανική Ένωση Ελλάδος σε ανακοινωσή της αναφέρει: : «Μετά λύπης πως λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία για οριστικό κλείσιμο ενός από τους παλαιότερους χώρους προσευχής στην πρωτεύουσα, κατ’ εντολή του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων. Δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση με το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση για όλους, παρά διαταγή για άμεσο κλείσιμο. Ο χώρος που ονομάζεται Αλ Αντάλους (Ανδαλουσία) βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από το 1989 και φιλοξενεί κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες του λιμανιού. Δεν υπήρξε ποτέ αυτές τις δεκαετίες κανένα παράπονο ή πρόβλημα, και πολλά ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις έγιναν εκεί. Τώρα οι πιστοί καλούνται να προσευχηθούν μαζικά εκτός Πειραιά.

Η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος πάντοτε αγωνίστηκε για την Ορατότητα των Μουσουλμάνων της Προσευχής θεωρούμε ότι η αποδοχή και η αναγνώριση προάγεια την κοινωνία, για αυτό πιστεύουμε πως αυτό το απροσδόκητο κλείσιμο είναι μία συμβολική πράξη της Πολιτείας που στοχεύει στην καταπίεση της θρησκευτικής έκφρασης όταν αυτή δεν προέρχεται από την επικρατούσα θρησεκία. Το γεγονός είναι ότι η προσευχή των Μουσουλμάνων δεν σταματά , οι πιστοί θα εξακολουθήσουν να προσεύχονται είτε σε γνωστό δημόσιο χώρο είτε σε άγνωστο ιδιωτικό χώρο. Οι αρχές θα έπρεπε να ενθαρρύνουν την ορατή λατρεία αντί να κλείνουν δημοφιλείς χώρους που φυσιολογικά θα αντικατασταθούν από ιδιωτικούς χώρους. Αυτή πρακτική κάνει τους πιστούς δύσπιστους απέναντι στο κράτος και αυτό μας ανησυχεί βαθιά, Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε από κοινού όλα αυτά τα χρόνια θα αντικατασταθεί από καχυποψία και αυτό δεν τιμά τα τόσα χρόνια καλής συνεργασίας που απέφερε μηδενικά προβλήματα στην κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε δυστυχώς ότι οι Μουσουλμάνοι απέχουν πού από την ισότητα στον νόμο και την κοινωνία».

Να θυμίσουμε οτι είναι εκατοντάδες τα τζαμιά που λειτουργούν στην χώρας μας χωρίς άδεια γεγονός που προβληματίζει τις αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ