Ο Ναός του Αγίου Βασιλείου και Τιμίου Προδρόμου Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, καθώς και η Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος όπου  στην είσοδο της Μονής υπάρχει το ιστορικό και γραφικό Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο τιμάται στο Γενέθλιο του Προδρόμου, γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδος, ως η Εκκλησία του «Αϊ Γιαννάκου», ήταν το επίκεντρο του εορτασμού του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στην Φθιώτιδα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε και εκήρυξε στον Εσπερινό στην Λαμία και στην Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου.

Ο κ. Συμεών μεταξύ των άλλων ετόνισε:

«Η Αγία μας Εκκλησία, μέσα από τη Γέννηση του Προδρόμου, τιμά την γέννηση κάθε ανθρώπου. 

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος αποτελεί το υπόδειγμα σύλληψης και γέννησης και αποτελεί και το υπόδειγμα παιδιού, διότι ήρθε στον κόσμο μέσα από απέραντη προσευχή, αλλά και μέσα από απέραντη αγάπη, διότι αυτά τα δύο όταν ενωθούν φέρνουν τη ζωή μέσα στον κόσμο.

Θα αναρωτηθεί κανείς: «τόσοι  άνθρωποι δεν έχουν γεννηθεί δίχα αγάπης, τόσοι άνθρωποι δεν έχουν γεννηθεί δίχα προσευχής; 

Ασφαλώς και έχουν γεννηθεί και θα γεννιούνται, όμως ο άνθρωπος, αδερφοί μου, δεν είναι μία απρόσωπη μηχανή για να διαιωνίζεται το είδος. 

Ο άνθρωπος για την Εκκλησία μας δεν είναι ένα εργαλείο, ένα μηχάνημα για να προχωράει η ζωή, αλλά ο άνθρωπος καλείται να γίνει δημιουργός της αγάπης και της πραγματικής ζωής. 

Ο άνθρωπος καλείται, όχι απλώς να συντελεί στην επιβίωση του ανθρώπινου γένους, αλλά στην ευζωία του ανθρώπινου γένους και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο προσευχή και την αγάπη.

Το γεγονός της εορτής του Γενεθλίου του Ιωάννου του Προδρόμου μας δίνει την δυνατότητα,  να επανεκτιμήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως το αγαθό της ζωής. 

Να προσευχηθούμε σήμερα και να θυμηθούμε τους γονείς μας, είτε είναι εν ζωή, είτε είναι  στον ουρανό και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μία ευλογημένη στιγμή της ζωής τους, ενώθηκαν και αγαπήθηκαν για να έρθουμε εμείς στον κόσμο και είναι μεγάλη ευγνωμοσύνη αυτή, διότι δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από την ανθρώπινη ζωή».

Επίσης ο κ. Συμεών στην Μονή του Αγίου Βλασίου αναφέρθηκε και πάλι στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου, παρουσιάζοντας τον ως την ύπαρξη που ήταν πλημμυρισμένη με την χαρά, από την στιγμή που ήταν έμβρυο στα σπλάχνα της Αγίας Ελισάβετ, μέχρι και την κάθοδο του στον Άδη.

Στις Ιερές Ακολουθίες παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τον τοπικών αρχών με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλία Κυρμανίδη και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως από τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Βλασίου Στυλίδος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς καθώς και τους ευλαβείς πιστούς για την συμμετοχή τους σε αυτή την πρώτη Πανήγυρη της Μονής, ωμίλησε με θερμά λόγια για τον Σεβασμιώτατο και σκιαγράφησε με λόγο θεολογικό την μορφή του Τιμίου Προδρόμου.