Αρχική » Ανακοινώσεις της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος

Ανακοινώσεις της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος

από christina

 

Ο  Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος  κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Τ.Κ. Φαναρίου.

Προ της απολύσεως, θα τελέσει ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ, ο οποίος κατήγετο από το Φανάρι.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Αρχιερέως, η οποία έχει τοποθετηθεί τιμής ένεκεν στον προαύλιο χώρο του ως άνω Ιερού Ναού και θα τελέσει Τρισάγιο ενώπιον αυτής.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη των αγίων ενδόξων, πανευφήμων και πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Αγναντερού.

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Τ.Κ. Πευκοφύτου.

Ακολούθως, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Τ.Κ. Καππά, όπου θα τελέσει τρισάγιο επί του τάφου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρού Παύλου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., παραμονή της εορτής της συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την Θεία Λειττουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Τ.Κ. Ρογγίων.

Να σημειώσουμε ότι κατά την αυτή ημέρα, συμπληρώνονται έξι (6) χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Δευτέρα 29 Ιουνίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Τ.Κ. Καππά.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 28 Ιουνίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ