Αρχική » π.Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Να θυμάσαι την προσευχή

π.Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Να θυμάσαι την προσευχή

από christina

 

Να θυμάσαι την προσευχή. Η προσευχή είναι το μέσον επικοινωνίας μας με τον Θεό. Είναι το αντίδοτο για την αποφόρτιση του ανθρώπου που ζώντας μέσα στον κόσμο, τον κυριεύουν οι μέριμνες, οι στεναχώριες, τα προβλήματα, η εργασία, η οικογένεια, ο κόσμος, τα παγκόσμια κοινωνικά προβλήματα και η προσευχή φέρνει την ηρεμία και την γαλήνη, διότι όλα αυτά τα προβλήματα ο άνθρωπος τα εναποθέτει στον Ιησού Χριστό.

Πολλοί άνθρωποι που ζουν και εργάζονται μέσα στην κοινωνία αρκετές φορές διαμαρτύρονται διότι τα προβλήματα και οι μέριμνες τους κάνουν να βάζουν τον Θεό στην άκρη. Υπάρχει τρόπος ο άνθρωπος να καταφέρει να διώξει τις μέριμνες και ταυτόχρονα την γενική πίεση και το άγχος της καθημερινότητας από τη ζωή του; Πώς μπορεί ο άνθρωπος να βάλει στην άκρη τις μέριμνες και να έρθει στη ζωή του η γαλήνη και η ευτυχία;

Η πόρνη Ραάβ που έγινε αναφορά στο 30ο επεισόδιο της Παλαιάς Διαθήκης, μας δείχνει τον τρόπο που ο άνθρωπος μπορεί να απαλλαγεί από όλες αυτές τις καθημερινές μέριμνες που τον οδηγούν στο άγχος. Το μεγάλο της όπλο ήταν η πίστη της στον μόνο αληθινό Θεό. Του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη και παρόλο το «επάγγελμά» της, αλλά και το ότι ζούσε σε μια πόλη που ήταν ασεβής απέναντι στον Θεό, κατάφερε και έσωσε την ψυχή της.

Η πίστη μαζί με την προσευχή είναι δυο αρετές που όταν ο άνθρωπος τις καλλιεργεί, τότε οι μέριμνες, οι στεναχώριες, το άγχος, τα προβλήματα, τα παίρνει ο Χριστός και τα εξαφανίζει.

Πολλές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι μέριμνες και η καθημερινή ζωή διώχνουν από τη ζωή μας τον Χριστό και ότι αν είχαν περισσότερο χρόνο να Του αφιερώσουν, τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα γι’ αυτούς.

Η Ραάβ μας δίνει ένα παράδειγμα μέσα από τη ζωή της, ότι στην πνευματική ζωή δεν παίζει ρόλο ο τόπος, αλλά ο τρόπος που θα αγωνιστεί κάθε άνθρωπος. Όπως η Οσία Μαρία η Αιγυπτία που ήταν και εκείνη πόρνη, έτσι και η Ραάβ, βάζοντας στη ζωή της ενεργά τον Ιησού Χριστό, κατάφερε να σώσει τη ζωή της, αλλά και τη ζωή της οικογενείας της. Το πρώτο που έκανε ήταν να πιστέψει στον Θεό και το δεύτερο με την προσευχή της, ζήτησε την βοήθεια από τον Θεό ώστε να την απαλλάξει από όλα αυτά που ζούσε στην καθημερινή της ζωή.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

http://https://youtu.be/54AS9-4XSh8

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ