Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Την εκδήλωση άνοιξε με ύμνους των Χριστουγέννων ο Νεανικός Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Κατσικλή.

Στη συνέχεια, η Ορχήστρα και Χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Ιωνία», με μαέστρο την κ. Κορνηλία Φραγκογιάννη, και υπεύθυνο της ορχήστρας τον κ. Νεκτάριο Δεμελή, παρουσίασαν Παραδοσιακά Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, ενώ η Παιδική & Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη διεύθυνση της κ. Μαριάννας Σαμαρτζή, τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα ελληνικά τραγούδια.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, το Μουσικό Σύνολο Musical του Μουσικού Σχολείου Βόλου, απέδωσε Χριστουγεννιάτικα διεθνή τραγούδια, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες κ. Ελένη Τσαρδακά και Ελένη Λεφάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα στελέχη του Γραφείου Νεότητας παρουσίασαν μικρά θεατρικά δρώμενα αφιερωμένα στα ήθη και στα έθιμα των Χριστουγέννων.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του, «…γιατί σε τούτο τον τόπο καταφέραμε να γίνουμε μια μεγάλη οικογένεια. Μάθαμε να γιορτάζουμε, να πολεμάμε την κατάθλιψη, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, να μοιραζόμαστε το φαγητό και τη στέγη, τα φάρμακα, να υποδεχόμαστε τον ξένο ως οικείο, να παιδαγωγούμαστε από τις δυσκολίες, να γινόμαστε μέτοχοι της Εκκλησιαστικής εμπειρίας. Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί νιώθω ότι η ενότητα είναι η μεγάλη κατάκτηση και εμπειρία της ζωής μας… Αυτή την ενότητα έφερε ο Χριστός στον κόσμο, που ξεκινά από μέσα μας και οδηγεί στον Θεό κι όταν βρει κανείς τον Θεό, βρίσκει τον εαυτό του κι όταν βρίσκει τον εαυτό του βρίσκει τον άλλον».

Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύμπραξη τόσων μουσικών συνόλων, ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για την προετοιμασία και εκτέλεση του προγράμματος, ιδιαιτέρως, όμως, στάθηκε στην συμβολή του Υπευθύνου του Γραφείου Νεότητος της Τοπικής Εκκλησίας, Αρχιδιακόνου π. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος συντόνισε επιτυχώς πάντες, γι΄ αυτό δικαίως απέσπασε το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού.