Στο Ηράκλειο βρίσκεται η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, στο πλαίσιο συναντήσεων για την προετοιμασία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η κ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη είχε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, ο οποίος την ενημέρωσε για μια σειρά εκδηλώσεων που η Εκκλησία της Κρήτης ετοιμάζει ενόψει του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821.

Η κ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της για τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, επαναλαμβάνοντας ότι νιώθει υπερηφάνεια που κατάγεται από την Κρήτη και πρόσθεσε ότι η μεγαλόνησος, λόγω του πλήθους των επαναλαμβανόμενων κατακτητών, είχε εκδηλώσει τη λαχτάρα για ελευθερία μέσα από επαναστατική δράση, πολύ πριν από το 1821.

"Η Κρήτη ήταν το νησί που με τους ξεσηκωμούς του, πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τα 200 χρόνια, μετέδιδε τη φλόγα της αγάπης για την ελευθερία και παράλληλα έδειχνε αυτό το φρόνημα των Κρητικών έναντι των κατακτητών και αυτό ήταν πολύ σημαντικό" είπε προς τον κ. Ειρηναίο, η πρόεδρος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" συμπληρώνοντας ότι "υποχρέωσή μας είναι να βάλουμε στο κάδρο τη σημειολογία της κάθε θυσίας, της κάθε μάχης που έγινε, του κάθε τόπου που είναι ένα ιερό τοπόσημο".