Αρχική » Kλείνουν και πάλι ναοί λόγω κορωνοϊού.Αγωνία για τη συνέχιση της δημόσιας λατρείας

Kλείνουν και πάλι ναοί λόγω κορωνοϊού.Αγωνία για τη συνέχιση της δημόσιας λατρείας

από christina

Μετά το Τορόντο του Καναδά και στη Βικτώρια στην Αυστραλίαη πανδημία φέρνει τα πάνω -κάτω σε μια περίοδο  όπου η λειτουργία των ναών είχε αρχίσει να επιστρέφει στην κανονικότητα.”Ομως τα αυξημένα κρούσμα οδήγησαν  τους εκεί αρχιερείς να αποστείλουν εγκυκλίους με τις οποίες γνωστοποιούν  στους πιστούς  την διακοπή της δημόσιας λατρείας. Η κατάσταση “ακουμπά” και τα Βαλκάνια καθώς σε Σερβία , Μαυροβούνιο και Αλβανία  καταγράφονται αυξημένα κρούσματα.Το θέμα αρχίζει πάλι να απασχολεί Πολιτεία και Εκκλησία  σε μια περίοδο που έχει ταυτιστεί με διακοπές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κΜακάριος στην εγκύκλιο που απέστειλε στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, και στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ – Κόουτ, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένιο,  αναφέρει:

«Με πολλή λύπη και ποιμαντική αγωνία παρακολουθώ τις δυσάρεστες εξελίξεις στη Μελβούρνη, στο Νορθ-Κόουτ και στην ευρύτερη περιοχή της Βικτώρια σχετικώς με την αυξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Συμπορευόμενοι και εμείς με τις αποφάσεις της Πολιτείας, υποχρεούμεθα από σήμερα να διακόψουμε, και πάλι, τη δημόσια λατρεία στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας.

Διευκρινίζεται ότι διακοπή της δημόσιας λατρείας σημαίνει ότι οι Εκκλησίες μας θα είναι κλειστές για τους πιστούς. Ωστόσο, όλες οι Ακολουθίες, οι μνήμες των Αγίων και οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται κανονικά μόνο από τον ιερέα και τον ψάλτη, ενώ τα μυστήρια και οι κηδείες θα τελούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

Σας προτρέπω να εναρμονιστείτε με τις συγκεκριμένες οδηγίες καθοδηγώντας καταλλήλως τους ιερείς μας και τα Διοικητικά Συμβούλια των Αρχιεπισκοπικών σας Περιφερειών και παράλληλα σάς παρακαλώ θερμώς να εντείνετε τις προσευχές σας προς τον δωρεοδότη Θεό, του Οποίου την παρέμβαση αναμένει όλη η ανθρωπότητα».

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ