Αρχική » Αντιβακτηριδιακά θερμαινόμενα χαλιά και δύο ιμάμηδες για την Αγιά Σοφιά

Αντιβακτηριδιακά θερμαινόμενα χαλιά και δύο ιμάμηδες για την Αγιά Σοφιά

από christina

Δύο ιμάμηδες  και αντιβακτηριδιακά θερμαινόμενα χαλιά , καθώς και τεχνικές φωτοσκιάσεις θα συνθέτουν το νέο σκηνικό στην Αγιά Σοφιά.

Οι εργασίες  για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς  με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να  βιάζεται  για την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή, μετά από 86 χρόνια.

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται η τουρκική κυβέρνηση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μοιάζει… ασυγκράτητος για ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή, μετά από 86 χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA ο τούρκος έχει δώσει εντολή και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και υφαίνονται χαλιά αντιβακτηριδιακά και θερμαινόμενα που θα απλωθούν στα σημεία όπου θα γίνεται η μουσουλμανική προσευχή.Ακόμα, σύμφωνα με το MEGA, η σκαλωσιά στην αριστερή πλευρά του κεντρικού ναού θα παραμείνει και οι εργασίες θα συνεχιστούν.

Την ίδια ώρα, μελετώνται τα τεχνάσματα με τα οποία θα καλυφθούν τα ψηφιδωτά, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά μάλλον εστιάζει σε παιχνίδια οπτικά περισσότερο, παρά στη λύση των κουρτινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διοριστούν δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες, ενώ θα γίνεται ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία συνέχεια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο ναός θα είναι ανοιχτός συνέχεια για λατρεία, δηλαδή πέντε φορές την ημέρα, και μόνο ενδιάμεσα οι τουρίστες θα μπορούν να βλέπουν τα ψηφιδωτά και τις εικόνες που υπάρχουν στο ναό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ