Αρχική » Ο Iμάμογλου φοβάται αντίποινα από άλλες χώρες

Ο Iμάμογλου φοβάται αντίποινα από άλλες χώρες

από christina

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σχολίασε σε αυστηρό τόνο την απόφαση του Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Για τα τζαμιά σε όλο τον κόσμο ανησυχεί ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ο Εκρέμ Ιμάμογλου, όπως κάνει γνωστό σε συνέντευξή του στην cumhuriyet, μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 

«Το έθνος μας διαθέτει κοινή λογική και θα κρίνει την απόφαση», είπε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης διερωτάται επίσης γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση χωρίς ο Ερντογάν να ζυγίσει τι θα συμβεί στα άλλα τζαμιά στον κόσμο.

«Τι θα γίνει εάν οι κυβερνώντες αυτών των χωρών πουν ‘θεωρούμε επίθεση κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τις κατηγορίες εναντίον της απόφασής μας για τα τζαμιά;’ Αυτό θα κριθεί οπωσδήποτε από το έθνος μας το οποίο διαθέτει κοινή λογική. Θέλω πολύ να το κρίνει αυτό ο λαός και θα το κρίνει. Εάν αυτή η αλλαγή στην Αγία Σοφία θα προσθέσει τόσο υλικό όσο και πνευματικό πλούτο, θα ανακουφίσει τα εκατομμύρια άνεργους, θα προσφέρει εργασία στα εκατομμύρια νέων αποφοίτων πανεπιστημίων μας, εάν η χώρα μου κερδίσει σεβασμό στην διεθνή κοινή γνώμη, τότε στηρίζω μέχρι τέλους αυτή την απόφαση», ανέφερε ο Εκρέμ Ιμαμογλου.

Τέλος, ανέφερε πως για τον ίδιο η Αγία Σοφία στο μυαλό του είναι τζαμί από το 1453 και υπενθύμισε πως έχει διαβαστεί το Αδάν πέντε φορές εντός του μνημείου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ