Oπως αναμενόνταν τα πανηγύρια εως το τέλος του Ιουλίου δε θα επιτραπούν στη σημερινή τους μορφή. Τα αυξημένα κρούσματα αλλά και η στάση πολλών πολιτών και επιχειρηματιών έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση  και σε όλους τους επιστήμονες  και για τον λόγο αυτό υπάρχει η εισήγηση της απαγόρευσης.

Το βάρος θα πέσει για μια ακόμη φορά σε ναούς και μοναστήρια καθώς θα πρέπει να εφαρμόσουν μέτρα που θα περιορίζουν τη λατρεία.

Για τους πιστούς τον Ιούλιο υπάρχουν τα πανηγύρια της Αγίας Μαρίνας, του Προφήτη Ηλία και της Αγίας Παρασκευής που γιορτάζονται σε όλη τη χώρα, ενώ στις 23 Ιουλίου γιορτάζεται στηνΤήνο ή Εύρεση της Εικόνας της Παναγίας.

Η εισήγηση αυτή έχει προκαλέσει την οργή της Εκκλησίας η οποία διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι τα μέτρα ενδέχεται να επιστρέψουν σε ό,τι αφορά της εκδηλώσεις λατρείας ενώ δεν τηρούνται οι απαγορεύσεις σε «καφετέριες ,μπαρ ,εστιατόρια».

Για την Εκκλησία το μεγάλο θέμα είναι τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου σε όλη την Ελλάδα αλλά κυρίως στην Τήνο όπου κάθε χρόνο έφταναν στο νησί χιλιάδες πιστών από όλο τον κόσμο.