Αρχική » Πιο προκλητικοί οι Ρώσοι από τους Τούρκους για την Αγιά Σοφιά

Πιο προκλητικοί οι Ρώσοι από τους Τούρκους για την Αγιά Σοφιά

από christina

 

 

Πιο προκλητικοί και από τον Ερντογάν εμφανίζονται οι Ρώσοι αξιωματούχοι για το θέμα της Αγιά Σοφιάς.Δεν φτάνει που χαρακτηρίζουν εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας η μετατροπή σε τέμενος , τώρα μιλάνε για όφελος των ρώσων τουριστών στην Κωνσταντινούπολη γιατί δεν θα πληρώνουν εισιτήριο.

Η νέα πρόκληση  έρχεται από τον  εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ,  ο ποίος  “μας καθησύχασε”  πως οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας δεν θα επηρεαστούν μετά την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, προσθέτοντας ότι θα κάνει καλό στους Ρώσους τουρίστες.

Σε συνέντευξή του με τον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Avtoradio, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι Ρώσοι θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται τον ιστορικό χώρο δωρεάν, σε αντίθεση με τα «αρκετά ακριβά εισιτήρια» όταν ήταν μουσείο.

Είπε επίσης ότι η ρωσική κυβέρνηση σέβεται τη θέση του Πατριάρχη της Μόσχας και ολόκληρης της Ρωσίας επί του θέματος, η οποία διαφέρει από τη θέση του κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι δεν αναμένει ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας θα επηρεάσει τους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Εξήρε τη σχέση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι οι δύο ηγέτες μοιράζονται ένα παρόμοιο στυλ εργασίας.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ