Ακόμη και τον ρόλο του ιμάμη , μόνο για την Παρασκευή 24 Ιουλίου φαίνεται να διεκδικεί ο Ερντογάν σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από την Τουρκία.

Ο "σουλτάνος" ονειρεύεται να διαβάσει το κοράνι ο ίδιος , όπως έκανε ο Μωάμεθ ο Πορθητής μετά την Άλωση της Πόλης , όταν ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα και προσευχήθηκε .

Ο Ερντογάν  ,εκτός των συμφερόντων ,έλκει την καταγωγή του από από την τουρκική φυλή των Bağatlιoğlu ή Bakatoğlu, τους οποίους εγκατέστησε στην περιοχή Κασίμπασα της Πόλης  ο Σουλτάνος Μεχμέτ Φάτιχ (Μωάμεθ ο Πορθητής) όταν κατέκτησε την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας. Και λόγω αυτής του της καταγωγής του ο Τούρκος Πρόεδρος θέλει να κόψει οριστικά  κάθε τι που συνδέει την σύγχρονη Τουρκία με κάθε τι που θυμίσει τον Κεμάλ που .."είχε εβραϊκέςρίζες".

Ανεξάρτητα από το άν διαβάζει ο ίδιος αποσμάσματα από το κοράνι ο Ερντογάν ετοιμάζει ένα σόου που θα "τρομάξει τη δύση" , θα γοητεύσει τους μουσουλμάνους  και θα ενισχύσει κάποιους φανατικούς που θέλουν ακόμη και την καταστροφή των εικόνων...

Παρά το αντιφατικό που ενέχει η όλη διαδικασία , θα επιχειρήσει να στείλει  και ένα μήνυμα προς τους χριστιανούς οτι θα μπορούν να επισκέπτονται την Αγιά Σοφιά  και με το νέο καθεστώς με κανόνες όμως που επιβάλλει η θρησκεία  του για τους τόπους λατρείας...