Αρχική » Μακάριος Αυστραλίας για κορωνοϊό: Ακούστε τους ειδικούς, εφαρμόστε τα μέτρα

Μακάριος Αυστραλίας για κορωνοϊό: Ακούστε τους ειδικούς, εφαρμόστε τα μέτρα

από christina

 

 Μήνυμα εμψύχωσης προς το ελληνορθόδοξο ποίμνιο, απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, με αφορμή τα νέα κρούσματα του Covid-19, προτρέποντάς το να μη χάνει το θάρρος και την ελπίδα του προς τον Θεό.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί όλους τους πολίτες της πληττόμενης περιοχής να σέβονται και να εναρμονίζονται απόλυτα με τις οδηγίες της Πολιτειακής Κυβέρνησης, με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εκφράζει  επίσης την αγωνία και τη λύπη του για την εμφάνιση κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Κέντρο Φροντίδας τρίτης ηλικίας «Βασιλειάδα» καθώς και σε άλλα Ιδρύματα της Μελβούρνης και της ευρύτερης περιοχής, και καλεί τους εργαζόμενους, όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως τους συγγενείς των προσβληθέντων από τον ιό να δείχνουν κατανόηση και εμπιστοσύνη στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, καθώς και να συμπαρίστανται στις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου προς τον λαό της Πολιτείας της Βικτώριας:

Υπό το φως των πρόσφατων νέων κρουσμάτων του Covid-19 στη μητροπολιτική περιοχή της Μελβούρνης και σε όλη την Πολιτεία της Βικτώριας, παρακαλώ όλους τους ομογενείς μας, καθώς και όλους τους συνανθρώπους μας, να μην απογοητεύονται, να μη χάνουν το θάρρος τους και την ελπίδα τους προς τον Θεό και, κυρίως, να μη σταματούν να προσεύχονται. Όταν ένας άνθρωπος προσεύχεται, ευρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τον Θεό και είναι σα να κατεβάζει τον ουρανό στη γη.

Καλώ, επίσης, όλους τους συμπολίτες μας να σεβαστούν και να εναρμονιστούν απόλυτα με τις πρόσφατες οδηγίες, τις οποίες εξέδωσε η Πολιτειακή Κυβέρνηση της Βικτώριας, και ειδικότερα με τους περιορισμούς που αφορούν στον εκκλησιασμό.

Συγκεκριμένα, θα ήθελα να παρακαλέσω τους πιστούς μας να περιορίσουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις τους, να φορούν προστατευτικές μάσκες, να υποβληθούν σε εξετάσεις αν αυτό χρειάζεται, και να μην πηγαίνουν σε εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι.

Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε ήδη δώσει οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες οι Εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τη δημόσια λατρεία, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αυτό το μέτρο διασφαλίζει ότι το σύνολο της κοινότητας παραμένει προστατευμένο και ότι, αναπόφευκτα, δε γινόμαστε πηγή κάποιας επιδείνωσης.

Είναι ευχής έργον ότι οι περισσότερες Εκκλησίες μας έχουν οργανώσει οπτικοακουστικά μέσα για τη μετάδοση των Ιερών Ακολουθιών, πληροφορίες για τα οποία μπορούν να βρεθούν στις ιστοσελίδες των οικείων ενοριών και κοινοτήτων μας, και στις σελίδες τους στο Facebook.

Με πολύ πόνο ψυχής παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Κέντρο Φροντίδας τρίτης ηλικίας “Βασιλειάδα” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, καθώς και στα λοιπά Ιδρύματα της Μελβούρνης και της ευρύτερης περιοχής, που αντιμετωπίζουν κρούσματα κορωνοϊού.

Καλούμε τους εργαζομένους, όλους τους εμπλεκομένους και κυρίως τους συγγενείς των προσβληθέντων από τον ιό, να δείχνουν κατανόηση και εμπιστοσύνη στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, και να τους συμπαρίστανται στις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση αυτή, κανείς δεν αδιαφορεί και κανείς δεν εφησυχάζει. Όλοι αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.

Η Αρχιεπισκοπή θα συνεχίσει να είναι σε εγρήγορση, παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε καθημερινή βάση, και σε συνεργασία με τις Πολιτειακές Κυβερνητικές Αρχές, με τους Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους της Βικτώριας και με τους ιερείς, θα μεταφέρει άμεσα όποιες αλλαγές προκύψουν, μόλις αυτές δημοσιοποιηθούν.

Ιδιαιτέρως παρακαλούμε όλους σας να συνεχίσετε να επιδεικνύετε τη συνεχή σας αδελφικότητα, ενότητα, κατανόηση, αγάπη και βεβαίως εμπιστοσύνη στην τοπική μας Εκκλησία, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε στον φιλάνθρωπο Κύριό μας, παρακαλώντας Τον να μας χορηγήσει το έλεός Του, να μας ενδυναμώσει με την αγάπη Του και να μας περιφρουρήσει με τη φροντίδα Του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ