Αρχική » Όλα έτοιμα για την αυριανή προσευχή

Όλα έτοιμα για την αυριανή προσευχή

από christina

Προκλήσεις χωρίς τελειωμό από τον Ερντογάν αλλά και πυρετώδεις προετοιμασίες για να είναι όλα έτοιμα αύριο Παρασκευή  για την πρώτη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αγιά Σοφιά μετά το 1936. Οι Τούρκοι ετοιμάζουν ένα εντυπωσιακό  σόου που θα προβληθεί παντού και με τη συμμετοχή και ξένων αντιπροσωπειών .

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα σε όλες  σχεδόν τις μητροπόλεις από αύριο το βράδυ θα γίνουν αγρυπνίες , ενώ την ημέρα  της  προσευχής θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ναών.

Εκτός της Εκκλησίας, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και του Πολιτισμού ,μαζί με πανεπιστημιακούς φορείς και συλλόγους  θα γίνουν παρεμβάσεις στη διεθνή κοινότητα με στόχο την ανατροπή της απόφασης του Ερντογάν.

Παράλληλα πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει και οι ομογενείς σε όλο τον κόσμο έχουν κινητοποιηθεί κατηγορώντας την τουρκική κυβέρνηση για μισαλοδοξία. 

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες  έδωσαν έμφαση «στην απαράμιλλη πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική σημασία του μοναδικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας» και «σημείωσαν τη σημασία της διατήρησής της ως παγκόσμια κληρονομιά και σύμβολο ειρήνης και συνοχής», ανέφερε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ