Αρχική » Νεαπόλεως: Προσδοκούμε δικαίωση

Νεαπόλεως: Προσδοκούμε δικαίωση

από christina

Η εορτή της Αγίας  Παρασκευής  τιμήθηκε  στον Ιερό Ναό της Μενεμένης Θεσσαλονίκης.Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο  Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ.Βαρνάβας τόνισε:

“Η Αγία Παρασκευή αποκαθιστά την αλήθεια του Χριστού και οδηγήθηκε διά του Μαρτυρίου της, στην αιωνιότητα και τη Βασιλεία του Θεού. Αυτή την αλήθεια καταθέτει η Εκκλησία στην ιστορία της διαδρομής της, την αλήθεια του φωτός και αδιάκοπα χαρίζει Αγίους, προσηλωμένη στην ιερή της αποστολή” είπε ο Σεβασμιώτατος για να συνεχίσει: “Το φως δεν μπορεί να καλυφθεί απ’ το σκοτάδι, δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί απ’ την διαστροφή!”

Σε άλλο σημείο μίλησε για την διασπορά της πίστεως στις αλησμόνητες πατρίδες με κέντρο την Βασιλεύουσα, με την αλήθεια να βρίσκεται παντού! Χαρακτήρισε δε, αγιάτρευτη πληγή τη μετατροπή του ορθόδοξου Ναού της Αγιάς Σοφιάς ως μουσουλμανικό τέμενος!

Ξέσπασε μάλιστα, εμφανώς συγκινημένος, κατά αυτών που μιλούν για όνειρα της βυζαντινής αυτοκρατορίας. “Δεν είναι όνειρα ο πόνος και το δάκρυ, η προσφυγιά και η καταστροφή και ο λαός μας πορεύεται με όνειρα που γίνονται όραμα και αλήθεια. Μετά την Σταύρωση, τον πόνο και την ανηφόρα του Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση, η αποκατάσταση της αλήθειας, η επαναφορά του αρχαίου κάλλους. Προσδοκούμε στη δικαίωση, δεχόμενοι τα δάκρυα της Παναγιάς μας ως ευλογία!” ,είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ