Κάποιοι ιερείς ,όπως συνέβαινε και τις πρώτες μέρες της πανδημίας δεν ακοουθούν τις θέσεις της Εκκλησίας αλλά ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες σε σχέση με την πανδημία.Ενας εξ αυτών είναι και ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος  στην ΅Εορδαία ε το πρωί της Κυριακής, όταν ο ιερέας διέκοψε τη λειτουργία για να ζητήσει από μια 74χρονη πιστή που φορούσε μάσκα για να προστατευθεί από τον κορωνοϊό, να περάσει έξω.

«Αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο, σκοπεύουν να επιβάλλουν παγκόσμια δικτατορία μέσω του ΠΟΥ, η οποία θα καταλήξει στην δικτατορία ενός προσώπου, του Αντιχρίστου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιερομόναχος Ιγνάτιος.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός, απάντησε το εξής: «Υπάρχουν πολλοί ιοί. Τώρα αυτοί τον βάφτισαν έτσι. Δεν είναι πανδημία αυτό το πράγμα, με 202 νεκρούς στην Ελλάδα». Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο ιερομόναχος, «πολλοί πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν οι δικοί τους από κορωνοϊό».

Περιγράφοντας το περιστατικό με την 74χρονη, δήλωσε: «Η εκκλησία είναι ιερός χώρος και εδώ κατοικεί ο Θεός και οι Άγιοι. Οι Άγιοι θεραπεύουν, δεν νοσείς από τους Αγίους. Της είπα δεν είναι σωστό να φοράτε μάσκα εντός του ναού, προσβάλλετε τον χώρο. Κι αν θέλετε οπωσδήποτε να τη φοράτε, πηγαίνετε έξω. Είπα ότι έτσι όπως είστε με τη μάσκα, είναι σαν να έχουμε καρναβάλι. Όταν βάζουμε μάσκα, δεν είμαστε καρναβάλι; Θέλει ο πονηρός εφόσον δεν έγιναν τα καρναβάλια να γίνουν μες στην εκκλησία. Εμείς θα κάνουμε το θέλημα του πονηρού ή το θέλημα του Χριστού; Ο Χριστός μας θέλει με το πρόσωπό μας καθαρό».

Όταν η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δ. Αμαραντίδου, του ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πιστεύει στον κορωνοϊό, ο ιερομόναχος δεν δίστασε να πει ότι ο Αρχιεπίσκοπος επειδή πιστεύει στον κορωνοϊό δεν πιστεύει στον Χριστό.