Αρχική » Μάσκες και λιγότερα άτομα στους ναούς

Μάσκες και λιγότερα άτομα στους ναούς

από christina

Oπως ήταν αναμενόμενο πλέον η μάσκα και τους ναούς είναι υποχρεωτική , ενώ περιορίζεται και ο αριθμός συμμετεχόντων στα μυστήρια.

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από 1/8 μέχρι 31/8, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός των χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών, ανακοίνωσε  και επίσημα  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση για τα θέματα σχετικά με τη νόσο COVID-19, κατά την οποία εμφανίστηκε φορώντας προστατευτική μάσκα προσώπου.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι, από 03 έως 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων στα μυστήρια του γάμου και των βαπτίσεων, ενώ το ίδιο μέτρο θα ισχύει και στις κηδείες, με τήρηση των απαραιτήτων υγειονομικών κανόνων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά τη έκτακτη ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς, «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση ως προς την τήρηση των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού, τα οποία αποτυπώνονται στην αυξητική τάση των κρουσμάτων. Σήμερα μόνο ανακοινώθηκαν 78 νέα κρούσματα. Για αυτό κρίνεται επιβεβλημένο να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα», ενώ στόχος της πολιτείας τόνισε είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, της υγείας των πολιτών».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ