Με πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Γέννηση του Θεανθρώπου και στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire στο Κονγκό. Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ανεγνώσθη το Μήνυμα των Χριστουγέννων του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’.

Προ του πέρατος της Συνάξεως, ο Επίσκοπος προσέφερε τιμητική πλακέττα στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Καθεδρικού Ναού σε αναγνώριση της προσφοράς της Ενοριακής Κοινότητος Αγίου Δημήτριου, η οποία ανήγειρε πέντε καταστήματα προς ενοικίαση, από τα έσοδα των οποίων υποστηρίζεται σημαντικά το εν γένει ποιμαντικό έργο της τοπικής Εκκλησίας του Κονγκό και προχωρούν πλέον οι εργασίες κατασκευής του μονίμου Καθεδρικού Ναού.

Επίσης, ανακοίνωσε την ανανέωση της θητείας του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρεσβυτερου Μαξίμου Oumba, ως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

Τέλος, η επίσκεψη-έκπληξη του «Papa Noel» (του Άγιου Βασίλη) σκόρπισε χαρά στα μικρά παιδιά προσφέροντας τα δώρα που ο Επίσκοπος εξασφάλισε με την ευεργετική συναρωγή των χριστιανών νέων της Λιβανέζικης παροικίας της πόλεως.

Ακολούθησε εόρτια σύναξη των πιστών στον περίβολο του Ιερού Ναού υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Την Θεία Λειτουργία και τις εόρτιες εκδηλώσεις εκάλυψε η τηλεόραση του Κονγκό (Tele Congo).