Ολοένα και περισσότερες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, για συγκεκριμένους ιερείς σε ναούς στην ευρύτερη περιοχή του νομού, οι οποίοι στα κηρύγματά τους αμφισβητούν ευθέως την πανδημία και καλούν τους πιστούς να μην πιστεύουν όσα λένε οι επιστήμονες για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του zarpanews.gr, οι καταγγελίες πολιτών, αφορούν ιερείς σε διάφορες περιοχές των Χανίων, οι οποίοι είτε από τον άμβωνα, είτε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους πιστούς, αμφισβητούν ευθέως την ύπαρξη του ιού και κάνουν λόγο για "απλή γρίπη". Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν εγκλήσεις που αμφισβητούν τη σπουδαιότητα χρήσης της μάσκας και των άλλων μέσων ατομικής προστασίας.

Η θέση της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και ΑποκορώνουΤην απερίφραστη καταδίκη για τα εν λόγω περιστατικά, εκφράζει η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, μέσου του Ποιμενάρχου της κ.Δαμασκηνού.

Ο κ.Δαμασκηνός  σε δηλώσεις του τόνισε  ότι πρόκειται για εξαιρετικά μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία "καμία σχέση δεν έχουν με την απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησία της Κρήτης"."Ούτε τέτοιου είδους λεονταρισμοί πρέπει να γίνονται, ούτε μπορούμε να δρούμε παράνομα. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από την Ιερά Επαρχιακή μας Σύνοδο και αυτές θα ακολουθήσουμε, σεβόμενοι τις αποφάσεις της Πολιτείας, χωρίς να προκαλούμε περαιτέρω.", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κκ. Δαμασκηνός.