Εκκληση για βοήθεια απευθύνει η Μητρόπολη Βηρυτού του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, μετά τη φονική έκρηξη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, που προκάλεσε τον θάνατο περισσοτέρων από 140 ανθρώπων, και άφησε πίσω του χιλιάδες τραυματίες, εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους και σχεδόν την μισή πόλη στα πρόθυρα του λιμού.

Η Μητρόπολη Βηρυτού και ο Μητροπολίτης κ. Ηλίας καλούν όσους μπορούν να συνδράμουν για την στήριξη του νοσοκομείου του Αγίκου Γεωργίου, των ναών, των σχολείων και κοινωνικών ιδρυμάτων που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησίας.

 

Ο Ελπιδοφόρος

Τη βαθιά λύπη για την τραγωδία στο Λίβανο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ.

«Θρηνούμε για τον λαό του Λιβάνου, που τώρα αντιμετωπίζει μια πρόσθετη πρόκληση σε αυτήν την εποχή της μεγάλης κρίσης» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Διεθνής Ορθόδοξη Χριστιανική Φιλανθρωπία (IOCC) αποδέσμευσε 150.000 δολάρια σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης.

Η βοήθεια θα περιλαμβάνει υγειονομικό υλικό, στήριξη των κοινοτικών επισιτιστικών προγραμμάτων στον Λίβανο, και συμμετοχή στη διαδικασία αποκατάστασης κτιρίων.

«Δεδομένου του συνεχιζόμενου κινδύνου από την πανδημία COVID-19, όλες οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες εκείνων που τώρα αντιμετωπίζουν μεγάλη απώλεια. Πενθούμε με εκείνους που θρηνούν και περπατούμε μαζί με εκείνους που υποφέρουν και έχουν ανάγκη» καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Συνέλευσης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.