Αρχική » Υποδοχή Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Σκάλας Ωρωπού

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Σκάλας Ωρωπού

από christina

 

Ωρωπός: Με λαμπρότητα και με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων υποδέχθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 7 Αυγούστου ο ενοριακός ναός του Αγίου Ανδρέου της παραθαλασίας πόλεως της Σκάλας Ωρωπού…

την εφέστιο και σεπτή ιερά εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας προερχόμενη εκ της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ του χωρίου Δαύλειας νομού Βοιωτίας απο την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας την οποία εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος με τον Ιατρό κ. Αναστάσιο Μπαϊζάνο κατά σάρκα αδελφό της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ προς ευλογία και πνευματική στήριξη των πιστών εν όψει της προλαβούσης Θεομητορικής Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτοκου.
Με την άφιξη της ιεράς εικόνος την οποία υποδέχθηκε ο Σεπτός Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος τον οποίον πλαισίωσαν κλήρικοί και ευσεβείς πιστοί της ενορίας Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων και από ώμορες ενορίες που συμμετείχαν στην υποδοχή.

Ακολούθησε μικρά δέησις ενώπιον της ιεράς εικόνος και εν συνεχεία η Ακολουθια της Ιεράς Παρακλησεως εις την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου μετά των ιεροψαλτών εκ του αναλογίου του ιερού κλήρου και των πιστών που τήρησαν τας υγειονομικάς διατάξεις εισερχόμενοι με τάξη τηρούμενοι τις αποστάσεις για να ασπασθούν την ιερά εικόνα της Παναγίας.

Προ του πέρατος της Ιεράς Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος εν πρωτοις καλωσορίζοντας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την λαμπρή παρουσία του ο οποίος εκόμισε την ιερά εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας προς ευλογία και πνευματική στήριξη των πιστών.

Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδειας κ. Γεωργίου ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο για την φιλόξενη υποδοχή για την 3ήμερο παραμονή της ιερας εικόνος στον ιερό ναό εν συνεχεία ομίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά για την ιστορία της ιεράς μονής απο την οποία εκομίσθει η ιερά εικόνα ακολούθως ευχήθηκε στους πιστούς και στην συνέχεια συνεχάρει τον εφημέριο του ιερού ναού Πρωτοπρ Αντώνιο Παπαχαραλάμπους και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άψογη διοργάνωση της υποδοχής της ιεράς εικόνος.

 

 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ