Αρχική » Τέλος στις λιτανείες βάζει η κυβέρνηση.Μάσκες συστήνει ο Βαρθολομαίος

Τέλος στις λιτανείες βάζει η κυβέρνηση.Μάσκες συστήνει ο Βαρθολομαίος

από christina

Μπορεί κάποιοι παράγοντες της Εκκλησίας να  ήλπιαζαν οτι θα γίνονταν οι λιτανείες του Δεκαπεντάγουστου  παρερμηνεύοντας τις θέσεις της κυβέρνησης ωστόσο οι αρμόδιοι υπουργοί έβαλαν τέλος στις όποιες διαφωνίες .

Επισήμως πλεόν  όσον αφορά τις λιτανείες κατά τη διάρκεια εορτών και με αφορμή την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Μάλιστα, διευκρινέζεται ότι η αναστολή αφορά τη διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Για την αναστολή συναποφάσισαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη, Μιχαήλ Χρυσοχοιδης, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννης Βρούτσης, Υγείας, Βασίλειος Κικίλιας και Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Το θέμα  της πανδημίας δεν φαίνεται να είναι απλό και παρά τις όποιες αντιρρήσεις  ακόμη και ο οικουμενικός πατριάρχης θελοντας να στείλει το δικ΄οτου μήνυμα λειτούργησε με μάσκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ