Αρχική » Aλεξανδρουπόλεως :Είναι πολύ χοντρό να υπάρξει απαγόρευση στην λιτανεία της Παναγίας.

Aλεξανδρουπόλεως :Είναι πολύ χοντρό να υπάρξει απαγόρευση στην λιτανεία της Παναγίας.

από christina

 

“Εγώ πρώτος υπερθεμάτιζα ότι πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, πρέπει να κλείσουμε τις εκκλησίες από τον Φεβρουάριο και Μάρτιο ακόμη, διότι η κατάσταση ήταν άγνωστη και έπρεπε να πειθαρχήσουμε, και το κάναμε.Ομως “προϊόντος του χρόνου βλέπαμε ότι τα μέτρα καταργούνται και έρχεται η ανάγκη να φοράμε πράγματι μάσκες. Μας ζητήθηκε, συμφωνήσαμε, αναγκάσαμε τους Ναούς να τηρούν τις μάσκες και πιστεύαμε ότι θα εκτιμηθεί αυτή η προσπάθεια και αυτή η διάθεση της Εκκλησίας να προφυλάξει τους ηλικιωμένους ανθρώπους και όλους” τόνισε  σε συνεντευξή  του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθιμος.

Για τις λιτανείες ανέφερε:«Συμφωνήσαμε στην Αλεξανδρούπολη να μην γίνουν λιτανείες πολύ πριν την κυβερνητική απόφαση εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων με τους γάμους. Αλλά το να ρθει μία κυβερνητική απόφαση η οποία θα πει μαζί με τα κέντρα, μαζί με τα μπουζούκια, μαζί με τα μπιτς μπαρ βάζουμε και τις λιτανείες, ε όχι δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό το πράγμα. Είναι πολύ χοντρό να υπάρξει απαγόρευση στην λιτανεία της Παναγίας. Σας το λέω και θα το δείτε εκείνη την ημέρα, σε πολλά μέρη της Ελλάδος δεν θα τηρηθεί. Και να μην πάνε κληρικοί, θα πάρουν την Εικόνα της Παναγίας οι Χριστιανοί μόνοι τους και θα την λιτανεύσουν.

Δεν μπορούμε λοιπόν να τα βάζουμε όλα ίσα και όμοια, διότι αυτό φέρνει μία απογοήτευση. Εμείς δυσκολεύουμε τους Χριστιανούς μας, διότι δεν είναι εύκολο να είσαι με μάσκα 2,5 ώρες μέσα στην εκκλησία. Είναι δύσκολο κι όμως το τηρούμε, αλλά όχι τώρα να ρθει μια κυβερνητική απόφαση και να πει μαζί με τα μπιτς μπαρ βάζουμε και τις λιτανείες της Παναγίας. Δεν έπρεπε να ειπωθεί καν. Έπρεπε να ειπωθεί ότι παρακαλούμε η Εκκλησία να τηρήσει τα μέτρα που απαιτούνται.

Είμαστε όλοι σε μία κοινή προσπάθεια να αποτρέψουμε αυτό το κακό, όχι μεταξύ μας να δημιουργούμε αυτές τις πικρίες. Τώρα έρχεται και μας κόβει και την δεύτερη εορτή της Χριστιανοσύνης που είναι το «Πάσχα του Καλοκαιριού»; Και βλέπετε τι κυκλοφορεί στα διαδίκτυα, ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα και για τα Χριστούγεννα πάλι θα μας κλείσουν μέσα. Υπάρχει κι ένα σλόγκαν που κυκλοφορεί, «προσέξτε ο κορωνοϊός χτυπάει Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο». Έτσι δημιουργείται μία αντίδραση στον πληθυσμό ότι εδώ κάτι συμβαίνει. Δεν μπορεί οι μεγάλες εορτές της πίστεως να είναι το επίκεντρο της στόχευσης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ