Αρχική » Γιατί ο Βαρθολομαίος φορά μάσκα;

Γιατί ο Βαρθολομαίος φορά μάσκα;

από christina

Τις τελευταίες μέρες σε όλες τις εκδηλώσεις εντός και εκτός ναών ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος εμφανίζεται φορώντας μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό.Το ίδιο είδαμε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αλλά και εσχάτως και με τον μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκτάριο.Την ίδια στιγμή Ιεράρχες σε όλο τον κόσμο συστήνουν να «βγάλουμε τη μάσκα της υποκρισίας»  και να φορέσουμε αυτή για την προστασία της υγείας όπως έχει πει και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.Αναστάσιος.

Το σύνολο των μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε κάθε ευκαιρία δηλώνει ότι προέχει η υγεία των πιστών και ζητά την αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που διαμαρτύρονται και υποστηρίζουν πως η Εκκκλησία αδικείται και πως τα μέτρα πρέπει να ισχύουν για όλους και πως συνωστισμός παρατηρείται στα μπάρ , τις πλάζ κλπ.

Το μεγάλο θέμα είναι οι λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου καθώς η κυβέρνηση τις απαγόρευσε εκτός των ναών .

 

 

Επίσης με νεώτερη απόφαση αποφασίστηκε η αναστολή των  θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, που έχει ισχύ έως τις 31 Αυγούστου αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.
Στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν την απόφαση επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

 

Όλες αυτές οι αποφάσεις δεν είναι άγνωστες στην ηγεσία της Εκκλησίας η οποία όλο αυτό το διάστημα πειθαρχεί στα μέτρα και προτρέπει τους πιστούς να κάνουν το ίδιο.

Εκτός της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι αυτός που δίνει τον τόνο φορώντας μάσκα θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλους : προστατευτείτε , υπακούοντας στους επιστήμονες και τις κυβερνήσεις.

Βεβαίως δεν τίθεται θέμα με τη Θεία Κοινωνία όπου το σύνολο των ιεραρχών εκτιμά ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ