Στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Αρτάκη τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Αυγούστου προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την επικείμενη (22-23 Αυγούστου 2020) πανήγυρη του Ι. Προσκυνήματος. Στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη-Προϊστάμενο της Ενορίας Αγ. Αποστόλων Ν. Αρτάκης, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, Σεραφείμ Σπέη και Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημερίους του Ιερού Προσκυνήματος, τον Οικον. Ιωάννη Κεσετζή-Εφημέριο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Καθενών και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, οι πιστοί προσκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, συμμετείχαν με ευλάβεια στα τελούμενα, ενώ κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, όπως η παράδοση της Εκκλησίας μας προβλέπει.

Η Ιερά Αγρυπνία αναμεταδόθηκε απευθείας από την συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm) και την ιερά υμνολογία διηκόνησαν Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι. Προσκυνήματος δρος Αγγέλου Μαντά και του Θεολόγου και Διπλωματούχου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιακώβου Κεσετζή.