Αρχική » ’Ολο και πλησιάζουν τα μέτρα και για την Εκκλησία

’Ολο και πλησιάζουν τα μέτρα και για την Εκκλησία

από christina

 

Όλο και πλησιάζουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οι χώρες γύρω από την Ελλάδα αυστηροποιούν ακόμη περισσότερο τα πρωτόκολλα στο σύνολο των κοινωνικών εκδηλώσεων ,ενώ στην Ευρώπη οι ναοί υπόκεινται σε συστηματικούς ελέγχους.

Στην Κύπρο ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε νέα μέτρα  για τους  γάμους, τις βαφτίσεις, το μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης, καθώς και για συναυλίες, συνέδρια και φεστιβάλ.

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις:

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, ο μέγιστος αριθμός ατόμων (φυσική παρουσία σε δείπνο) που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις, ορίζεται στα 350 άτομα.

Σε ό,τι αφορά στα συγχαρητήρια και τη δεξίωση, η ροή των ατόμων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250 άτομα ανά ώρα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια θα πρέπει να τηρούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του σχετικού Πρωτοκόλλου. Παράλληλα, νοείται ότι κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου.

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης:

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης, των οποίων η λειτουργία επιτρέπεται παραμένει ως έχει, δηλαδή 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο και 250 άτομα σε εξωτερικό.Νοείται ότι ο μέγιστος αριθμός υπολογίζεται με βάση το εμβαδό του ανοικτού χώρου, ένα άτομο ανά 2 τ.μ. εξαιρουμένων των εργαζομένων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους, ένα άτομο ανά 3 τ.μ., ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού, σύμφωνα με το σχετικό Πρωτόκολλο.

 Διοργάνωση/Διεξαγωγή πανηγυριών, φεστιβάλ, εκθέσεων, συναυλιών:

Η διοργάνωση πανηγυριών, φεστιβάλ, εκθέσεων και συναυλιών σε χώρους όπως τα γήπεδα, τα προαύλια εκκλησιών, κοκ, απαγορεύεται.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ