Αρχική » Η Παναγιά στην ορεινή Αιγάνη

Η Παναγιά στην ορεινή Αιγάνη

από christina

Στην ορεινή Αιγάνη μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, ανήμερα της μεγάλης θεομητορικής εορτής.

Πλήθος πιστών από όλες τις γειτονικές περιοχές συνέρρευσαν για να τιμήσουν την Παναγία μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη.

Στο κήρυγμα του, σεπτός Ποιμενάρχης προέτρεψε όλους τους Χριστιανούς να υμνούν την αγία Παρθένο Μαρία, διότι από αυτή προήλθε το φως το αληθινό, που μας φωτίζει και μας αγιάζει. «Ας υμνήσουμε και ας τιμήσουμε εκείνη που έγινε ναός του Θεού και Μητέρα της Ζωής εξαιτίας της υπέρτατης καθαρότητάς της και της αγιότητας του βίου της. Ας υμνήσουμε και ας δοξολογήσουμε αυτή που φανέρωσε το θέλημα του Θεού, την κεκλεισμένη πύλη που βλέπει προς την Ανατολή και φώτισε τον κόσμο με την είσοδο του Δεσπότου Χριστού διαμέσου αυτής, της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Θεοτόκου», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν πραγματοποιήθηκε η ιερά λιτανεία αλλά τελέστηκε στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο, έξωθεν του ναού, η ακολουθία της αρτοκλασίας και η Απόλυσις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ