Αρχική » Αρχιεπισκοπή : Δωρεάν εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα

Αρχιεπισκοπή : Δωρεάν εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα

από christina

Δωρεάν  και  εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά  προγράμματα θα παρέχει  το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α.) για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.Οσοι συμμετέχουν στα προγράμματα θα αποκρούν  Πιστοποίηση και Μοριοδότηση, σε έξι Θεματικές Ενότητες και απευθύνονται προς όλους, κληρικούς, λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας, συνεργάτες, εθελοντές και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

Ειδικότερα, τα νέα προγράμματα με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Εμφαση στις Δομές της Εκκλησίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Οι έξι Θεματικές Ενότητες είναι οι ακόλουθες:
Α) Η Ενορία ως Κύτταρο της Τοπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικοπρονοιακής Στήριξης.
Β) Διαχείριση Προβλημάτων Οικογενειακού Βίου.
Γ) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε Προβλήματα του Γάμου και της Οικογένειας.
Δ) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Υποστήριξη σε Προβλήματα της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας.
Ε) Κοινωνικοπρονοιακή Εκκλησιαστική Παρέμβαση σε Προβλήματα Πένθους.
Στ) Θέματα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Τα προγράμματα, στα οποία διδάσκουν πανεπιστημιακοί καθηγητές, κληρικοί και λαϊκοί μέλη των Ιερών Μητροπόλεων από το Μητρώο Εκπαιδευτών του Ι.Π.Ε., εξειδικευμένοι επιστήμονες και ερευνητές, θα υλοποιηθούν κατά το χειμερινό εξάμηνο του επιμορφωτικού έτους 2020-2021 κατά τις απογευματινές ώρες (15.00-21.00). Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση Βεβαίωσης Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης και στην περίπτωση των κληρικών και δημοσίων υπαλλήλων σε μοριοδότηση.
Η πρόσκληση και η αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ι.Π.Ε. (www.ipe.gr) και στο Facebook(www.facebook.com/IdrymaPoimantikisEpimorfoseosIAA/) , όπου παρέχονται και αναλυτικές πληροφορίες προς τους ενδιαφερομένους. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου,ενώ η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας βασιζόμενη στο χρόνο υποβολής της αίτησης. Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο προσωπικό του Ι.Π.Ε., στα τηλ. 2103352364, 2103352362, 6932405002 (κατά τις ώρες 10.00-15.00)και το emailτου Ι.Π.Ε. ([email protected]).Σημειώνεται, ότι παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει και τα διά ζώσης επιμορφωτικά προγράμματα στις Ιερές Μητροπόλεις σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και στις Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ