Αρχική » Φθιώτιδος: Εύχομαι να μην σταθεί τίποτε εμπόδιο στην αποστολή σας

Φθιώτιδος: Εύχομαι να μην σταθεί τίποτε εμπόδιο στην αποστολή σας

από christina

 

       Σήμερα είναι η πρώτη μέρα, από την οποία ξεκινάει το νέο σχολικό έτος. Η προηγούμενη σχολική χρονιά τελείωσε κάπως απότομα και περίεργα. Τώρα, όμως, είναι μια νέα αρχή. Κάθε αρχή κάθε νέας χρονιάς είναι διαφορετική. Φέτος, όπως γνωρίζουμε, ίσως είναι η πιο διαφορετική από κάθε άλλη σχολική χρονιά. Η υγειονομική κρίση, η οποία μαστίζει ολόκληρη την Οικουμένη με την πανδημία του κορωνοϊού, τα μέτρα τα οποία υπάρχουν, οι συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί, κάνουν αυτήν την χρονιά διαφορετική, αλλά συγχρόνως και μοναδική.

       Για όσους πραγματικά θέλουν και αγαπούν την γνώση, την παιδεία, την καλλιέργεια δεν μπορεί καμμία ιδιαιτερότητα κάποιας έκτακτης συνθήκης να αποτελέσει εμπόδιο. Και είμαι πολύ βέβαιος, ότι εσείς θα τα καταφέρετε, παρά τις όποιες δυσκολίες, να είναι για σας η φετινή χρονιά μια επιτυχημένη και αποδοτική χρονιά, όπως ακριβώς την θέλετε, την χρειάζεστε και την ονειρεύεστε.

       Ο άνθρωπος, που προοδεύει και προχωράει μπροστά, δεν τον σταματάει τίποτα. Μάλιστα το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα του Αγιασμού έτσι τελειώνει, ότι ακόμα και ο ίδιος ο Χριστός, προέκοπτε «σοφία και ηλικία και χάριτι παρά Θεώ και ανθρώποις».

       Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτόν ακριβώς τον δρόμο να ακολουθήσετε κι εσείς. Χωρίς να κοιτάτε καθόλου πίσω και χωρίς να σας πτοεί καμμία δυσκολία, να προκόβετε και στη σοφία και στην ηλικία και στη χάρη, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και με τις απαιτήσεις της ανθρώπινης συνύπαρξης.

Προς τους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Νομού Φθιώτιδος επί τη ενάρξει του νέου Σχολικού Έτους 2020-2021

Εκλεκτοί μας Δάσκαλοι και Καθηγητές

     Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς παρακαλώ να δεχθείτε με πολλή αγάπη και πολλή εκτίμηση τις ευχές μου για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς, οι οποίες μάλιστα φέτος είναι ιδιαίτερες.

      Όλοι σας ανεξαιρέτως, εκτός από τη συνήθη ύλη και από το παραδοσιακό έργο του Δασκάλου και του Καθηγητή έχετε επωμισθεί φέτος και άλλη μία διακονία. Να διδάξετε κανόνες υγειονομικής ευθύνης, αλληλεγγύης, να τους εφαρμόσετε, να τους ζήσετε στο σχολείο, αλλά και να μπορέσετε να αντέξετε τις δυσκολίες, που αυτοί θα προκαλέσουν στο κατεξοχήν δικό σας έργο.

 

     Εύχομαι να μην σταθεί τίποτε εμπόδιο στην αποστολή σας. Να ξέρετε ότι έχετε τον σεβασμό μου, την εκτίμηση, την αγάπη μου. Γνωρίζω πολύ καλά το έργο ενός Εκπαιδευτικού, και μάλιστα το γνωρίζω από τότε που γεννήθηκα, γιατί έχω την ευλογία και την τιμή να είμαι παιδί ενός εκπαιδευτικού και να προέρχομαι από εκπαιδευτική οικογένεια. Τιμώ τους εκπαιδευτικούς και θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η Εκκλησία μας δεν έχει καμμία διάθεση εργαλειακή απέναντι στους εκπαιδευτικούς, καμμία διάθεση πατερναλιστική, δεν επιχειρεί να κηδεμονεύσει με κανέναν τρόπο, ούτε ιδεολογικό, ούτε θεολογικό, την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά είναι κοντά σας, προκειμένου να σταθεί αρωγός και βοηθός και συμπαραστάτης στο δύσκολο και πολύτιμο έργο σας.

       


Πηγή: ι.Μ.Φθιώτιδος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ