Αρχική » Υπεγράφη η πράξη για την αποκατάσταση του Ηγουμενείου της Ι.Μ. Τζαγκαρόλων Χανίων

Υπεγράφη η πράξη για την αποκατάσταση του Ηγουμενείου της Ι.Μ. Τζαγκαρόλων Χανίων

από christina

 

Yπογράφτηκε στα τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,  η σχετική πράξη για το έργο «Αποκατάσταση του κτηρίου Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων», παρόντων του Περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη  του μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού, του Καθηγουμένου της Μονής Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου.κ. Δαμασκηνού, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Νικολάου Καλογερη, μελών του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής και της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων παραγόντων.

Ένας ναός με μεγάλη ιστορία και σημασία, ανέφερε .κ. Δαμασκηνός….

“Όλοι γνωρίζουν ότι η Αγία Τριάδα είναι η Μητρόπολη των μοναστηριών της Κρήτης έτσι την χαρακτήρισε ο Καζαντζάκης. Πολλοί μας έλεγαν να τον κατεβάσουμε τον ναό και να τον ξανάχτίσουμε τον τρούλο, κάναμε αγώνα τεσσάρων ετών για να μπορέσουμε να τον φέρουμε στην κατάσταση που είναι. Η ιστορία λέει ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί οι Τούρκοι των εκαίγαν επί δεκαπέντε ημέρες και οι πέτρες είχαν ασβεστοποιηθεί. Είδαμε λοιπόν ότι ο πυρήνας ήταν καλός και επενδύσαμε σε κάποιες άλλες πέτρες απ’ έξω σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών. Ο ναός άντεξε με το πέρας των ετών”.

Το μοναστήρι είναι ένα κειμήλιο χριστιανισμού, τόνισε ο Καθηγούμενος της Μονής και Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.Δαμασκηνός μεταξύ άλλων…

“Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον πρωθυπουργό και την κ. Μενδώνη, αλλά και όσους βοήθησαν για την ανάληψη του έργου από το Υπουργείο πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προσκυνητές και τους χιλιάδες λαού που περνούν από το μοναστήρι για να θαυμάσουν το κειμήλιο της χριστιανοσύνης που υπάρχει στον τόπο μας. Οι φωνές τους μας έδωσαν φτερά και δύναμη για φτάσουμε και να δοξάσουμε τον θεό σήμερα για την ευλογία που μας δίνει”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ