Αρχική » Δημητριάδος: να μην αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Μετάληψης

Δημητριάδος: να μην αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Μετάληψης

από christina

Nα μην αλλάξει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Μετάληψης ζήτησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος ,μιλώντας στον MEGA.Ο Ιεράρχης τόνισε πως μια απόφαση που θα αφορά τη Θεία Κοινωνία θα διχάσει τον λαό και θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.  Παράλληλα ζήτησε να αφεθεί η Εκκλησία να χειριστεί το θέμα ώστε να μη διαταραχθεί η ενότητα στην κοινωνία. Θύμισε δε πως όλο αυτό το διάστημα η Εκκλησία τήρησε τα μέτρα και δεν ήταν αντίθετη με τη χρήση μάσκας.

Ο κ.ιγνάτιος απέκλεισε και στη χρήση πλαστικού κουταλιού , επιμένοντας πως τόσο χρόνια ουδείς ιερέας αρρώστησε από τη Θεία Μετάληψη.

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι ο επιδημιολόγος κ.Μανώλης Δερμιτζάκης ,  οποίος είχε ζητήσει η μετάδοση της θείας Κοινωνίας να γίνεται με πλαστικό κουταλάκι, επέμενε στην λήψη μέτρων τονίζοντας πως από τον Αύγουστο και μετά πολλοί ιερείς έχουν ασθενήσει και δεν γνωρίζουμε την αιτία.Επίσης είπε πως  η πολιτεία έχει υποχρέωση να επιβάλλει τα μέτρα , ξεκαθαρίζοντας πως σε αυτό το θέμα του ιού η επιστήμη είναι αυτή που έχει τον κύριο λόγο .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ